Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου – Ανάληψη ευθύνης: «Θα κάνουμε Εξάρχεια όλη την πόλη»

Επέτειος Γρηγορόπουλου – Ανάληψη ευθύνης: «Θα κάνουμε Εξάρχεια όλη την πόλη»
Ανάληψη ευθύνης για τις διάφορες επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2019 σε δεκατρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την Αστυνομία, αναρτήθηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συντάκτες της ανάληψης της ευθύνης προαναγγέλλουν, ότι «θα κάνουν Εξάρχεια όλη την πολη». Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ανάρτησή τους: 

«Η “μάχη των Εξαρχείων” δεν είναι παρά ένας συμβολισμός, τόσο για την εξουσία όσο και για τον κόσμο του αγώνα. Αλλού στοχεύουν τα think tanks με την “αντι-ανομία” ρητορική τους : στο σπάσιμο των κοινωνικών αντιστάσεων, στην εξάπλωση του φόβου και την υποταγής. Και από την άλλη τα δικά μας “Εξάρχεια” είναι οι εστίες αντίστασης στο κοινωνικό πεδίο. Αυτό μας δίδαξε ο Δεκέμβρης.

Ότι η εξέγερση παίρνει οξυγόνο μέσα από τη διάχυσή της. Και ξέρουμε πως σε αυτό θα κριθούν οι μάχες που δίνονται, οι μάχες που έρχονται. Το “μπαλάκι” θα πεταχτεί πίσω, κάνοντας “Εξάρχεια” όλη την πόλη. Διαχέοντας την αντίσταση. Χτυπώντας την “παντοδυναμία” τους εκεί (και όταν) το περιμένουν το λιγότερο. Επιστρέφοντας τον φόβο ! Δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη κι αυτή η νύχτα ήταν του Αλέξη!».
Στην ίδια ανάρτηση αναφέρουν και τους 13 «στόχους» στους οποίους επιτέθηκαν και τις περιοχές της Αθήνας όπου αυτοί βρίσκονται:
«Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρη 2019 επιτεθηκαμε συντονισμένα σε 30 κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους σε 13 διαφορετικές γειτονιές της πόλης μας:

-Τράπεζα Eurobank και Σκλαβενίτης, οδός Πανόρμου, Αμπελόκηποι
-Τράπεζα Πειραιώς, οδός Κερκύρας, Κυψέλη
-Τράπεζα Eurobank, οδός Δυρραχίου, Σεπόλια
-ΑΤΜ Εθνική και My Market, οδός Γ.Παπανδρέου, Ζωγράφου
-Εθνική Τράπεζα και ΑΒ Βασιλόπουλος, λεωφόρος Ειρήνης, Πεύκη
-2 ΑΤΜ τράπεζας Πειραιώς, λεωφόρος Πεντέλης, Βριλήσια
-Τράπεζα Πειραιώς, Hondos Centrer, Berska, Man/Maneti και Boss, οδός Αγ.Ιωάννου, Αγία Παρασκευή
-Λέσχη Απόστρατων Αξιωματικών, Χολαργός
-ΕΥΔΑΠ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, ΟΠΑΠ και Goodys, λεωφόρος Θηβών, Ίλιον»

-Κωτσόβολος, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Ηλιούπολη
-Εθνική Τράπεζα, οδός Αγίου Δημητρίου, Μπραχάμι
-LIDL και JYSK, οδός Ιασωνίδου, Ελληνικό
-Τράπεζα Πειραιώς, Marks n’ Spencer, Σκλαβενίτης, 2 εταιρίες Security και ένα όχημα Security, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα».

NETWORK