Ελλάδα

«Χάτσικο» στο Βόλο: Αυτό το σκυλί περιμένει εδώ και πέντε χρόνια το αφεντικό του (φωτογραφίες)

photo: facebook / Adespota Skylakia Trikalwn photo: facebook / Adespota Skylakia Trikalwn
Η ιστορία του «Χάτσικο», του σκυλιού στην Ιαπωνία, που έγινε μέχρι και ταινία στον κινηματόγραφο για την αφοσίωσή του στο αφεντικό του, αναβιώνει στο Βόλο.

Στο Βόλο αναβιώνει η ιστορία του Χάτσικο, που έγινε διάσημος για την αφοσίωση στον κύριό του, στον οποίο έμεινε πιστός για όλη του την ζωή. Μια τέτοια συγκινητική ιστορία επαναλαμβάνεται.

«Αυτό το κοριτσάκι βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο του Βόλου. Τη λένε Τζωρτζίνα και εδώ και 5 χρόνια που πέθανε ο κηδεμόνας της μέσα στο νοσοκομείο, περιμένει εκεί. Κάθε μέρα την ίδια ώρα κατεβαίνει στο νεκροτομείο περιμένει έξω από την πόρτα για λίγο και ξανά ανεβαίνει επάνω. Είναι τόσο συγκινητική η ιστορία της γι αυτό και τη φωτογράφησα και την ανεβάζω μήπως κάποιος ενδιαφερθεί να την υιοθετήσει. Πιστεύω πως αν της δώσει αγάπη θα ξεπεράσει τον πόνο που της προξένησε η απώλεια του αγαπημένου της προσώπου….».

Η συγκλονιστική ιστορία της όμορφης σκυλίτσας, που πολλά χρόνια τώρα, βρίσκεται στο ίδιο σημείο, εκεί που άφησε για τελευταία φορά το αφεντικό της.

Και το προσωπικό και οι επισκέπτες του νοσοκομείου συνεχίζουν να τη φροντίζει, ενώ εκείνη συνεχίζει να περιμένει το αφεντικό της. Εκεί που τον είδε για τελευταία φορά.