Ελλάδα

Καλαμάτα: 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί η 25χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια

Καλαμάτα: 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί η 25χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια
Το Σάββατο απολογείται η 25χρονη που πέταξε το λίγων ημερών μωρό της σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα, καθώς πήρε 48ωρη προθεσμία.

Η 25χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια στην Καλαμάτα έλαβε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το Σάββατο. Κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Σε βάρος της 25χρονης η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το νεογέννητο αγοράκι είναι καλά στην υγεία του και φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

«Έχει μετανιώσει για την πράξη της και κλαίει συνεχώς», είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Κώστας Κρόμπας. Όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς, η κοπέλα με καταγωγή από τη Γεωργία υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η απόγνωση την οδήγησε να πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια, γιατί δεν έχει χρήματα να το μεγαλώσει. Το πρωί της Τετάρτης, το τύλιξε με μια κουβέρτα, το έβαλε σε μία χάρτινη σακούλα και το άφησε στον κάδο.

Η γυναίκα που εντόπισε το μωρό, περιέγραψε τον αγώνα που έκανε για να το βγάλει, καθώς λόγω του βάθους του κάδου, δεν ήταν δυνατό να πιάσει τη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το αγοράκι.

Έτσι, άφησε ανοιχτό τον κάδο, βάζοντας ένα ξύλο, προκειμένου το καπάκι του να είναι ανοιχτό και το μωρό να έχει αέρα και καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια. «Άκουγα το μωρό να κλαίει και του έλεγα: "Μωρό μου, μην κλαις. Θα γίνεις καλά"», είπε η ίδια.