Ελλάδα

Συνεργασία με την κυβέρνηση «δείχνει» ο πρόεδρος της FIFA - Στην Αθήνα και ο πρόεδρος της UEFA

Συνεργασία με την κυβέρνηση «δείχνει» ο πρόεδρος της FIFA - Στην Αθήνα και ο πρόεδρος της UEFA
Ως μήνυμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να εκληφθεί η απάντηση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, σε ερώτηση σχετικά με πρωτοβουλίες κρατών να εμπλακούν στα κοινά του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο βρέθηκε στο συνέδριο της AIPS που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και συνομίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (03/02) με δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, βγάζοντας είδηση σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ινφαντίνο τοποθετήθηκε σε ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου, αντιπροέδρου της AIPS Γιάννη Δάρα, σχετικά με τη θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες κρατών να εμπλακούν στα του ποδοσφαίρου και η απάντησή του φανέρωσε μια διαφορετική προσέγγιση που έχουν πλέον στη FIFA για τέτοιου τύπου ζητήματα.

Ο πρόεδρος της FIFA σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνήσεις», σημειώνοντας πως αυτός είναι ένας λόγος για να ξεπεραστεί το αυτοδιοίκητο.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται στην Ελβετία προκειμένου να έχει επαφές με ανώτατα στελέχη της UEFA και να τους μεταφέρει τα σχέδια της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στις τάξεις της ΕΠΟ από την άλλη πλευρά, δε διστάζουν να εκφράσουν την ενόχλησή τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς των τελευταίων ημερών, για τους οποίους θεωρούν ότι αποτελούν ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, όπως εκφράστηκε στο Δ.Σ της Δευτέρας (3/2) είναι πολύ πιθανό να μεταβεί ο ίδιος ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος, στην Ελβετία για κατ' ιδίαν συναντήσεις.

Στην Αθήνα και ο πρόεδρος της UEFA

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα στο Πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα.