Ελλάδα

Αιγάλεω: Στο τμήμα 14χρονοι γιατί έγραφαν με μαρκοδόρους σε κούνιες

Photo: Infokids Photo: Infokids
Ανήσυχοι είναι γονείς και μαθητές της Αγίας Βαρβάρας με αφορμή ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου όπου οδήγησε 6 μαθητές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι δεκατέσσερις μαθητές, ηλικίας 14 έως 16 ετών, κλήθηκαν να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς επειδή έγραψαν με μαρκοδόρους σε κούνιες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών των προσαγόμενων ανηλίκων.

Προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας, καθώς ένα από αυτά έγραψε με μαρκαδόρο πάνω σε κούνια στην πλατεία ΖΑΝΑΕ (Ταΰγετος). Η αστυνομία κινητοποιήθηκε, κατά τα λεγόμενα του αξιωματικού υπηρεσίας, μετά από σχετική καταγγελία του αντιδημάρχου.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί προσήγαγαν και μια 14χρονη μαθήτρια που απλώς επέστρεφε στο σπίτι της μετά το φροντιστήριο και έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Προοδευτική», τα παιδιά κρατήθηκαν έως τις 23:00 η ώρα, πλην ενός που παραδέχθηκε πως έγραφε με μαρκαδόρο σε κάποια σημεία, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Τα συνθήματα που γράφτηκαν στην παιδική χαρά

xara1

xara2

Η καταγγελία της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας

καταγγελία Αγία Βαρβάρα