Ελλάδα

Συνελήφθη ο έμπορος ναρκωτικών με το ποδήλατο στη Μενάνδρου

Συνελήφθη ο έμπορος ναρκωτικών με το ποδήλατο στη Μενάνδρου
Η Αστυνομία, το απόγευμα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε νέα επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας, για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ένας 21χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Μενάνδρου. Στην κατοχή του, βρέθηκαν κρυμμένες: 4 συσκευασίες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε μανίκι της μπλούζας του, 5 συσκευασίες ηρωίνη στη φόδρα της τσάντας του, συσκευασίες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε ειδικά προστατευτικά αυτιών για το κρύο, 20 συσκευασίες ηρωίνη στο εσωτερικό μετασχηματιστή φορτιστή κινητού τηλεφώνου.

Στην κατοχή του συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30,7 γραμμάρια ηρωίνης, 11,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, προσπάθησε να διαφύγει με ποδήλατο.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών 5 άτομα (3 αλλοδαποί και 2 Έλληνες) στις οδούς Μενάνδρου και Ξούθου, όπως και στην πλατεία Τράιμπερ, οι οποίοι βρήκαν και κατάσχεσαν μικροποσότητες ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, καθώς και ναρκωτικό δισκίο.

Επιπλέον, συνελλήφθησαν και 2 αλλοδαποί στην πλατεία Εξαρχείων από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Αλλοδαπών Αττικής, οι όποιοι βρήκαν και κατάσχεσαν στην κατοχή τους μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα και 150 ευρώ.

Άλλα 46 άτομα προσήχθησαν, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγηθήκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Οι δράσεις για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται.