Ελλάδα

Νέα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ - Τραυματίας αστυνομικός

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Νέα επεισόδια σήμερα έξω από την ΑΣΟΕΕ όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Επεισόδια μικρής έκτασης έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -πρώην ΑΣΟΕΕ- όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, επικράτησε ένταση, χωρίς να έχουν αναφερθεί προσαγωγές.

Μισή ώρα αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και αυτή την ώρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επικρατεί ηρεμία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Αργά το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι ένας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και περνούσε με την μηχανή του έξω από την ΑΣΟΕΕ, τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ξαφνικά από άγνωστα άτομα.

Οι δράστες αρχικά τον χτύπησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή του. Επίθεση με πέτρες και ξύλα δέχθηκαν αμέσως μετά και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εκτός υπηρεσίας ειδικός φρουρός, ο οποίος είναι από τους νεοπροσληφθέντες αστυνομικούς, στάθμευσε την ιδιωτική του μηχανή απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και κατέβηκε για να πάει να πάρει την κοπέλα του.

Ο ειδικός φρουρός φορούσε άρβυλα, το παντελόνι που φοράνε οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. και κρατούσε το υπηρεσιακό κράνος της υπηρεσίας του στα χέρια, με τους νεαρούς να τον αναγνωρίζουν από το κράνος και τα άρβυλα. Στη συνέχεια, τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο του ιδρύματος και τότε ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση.

Τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τράβηξε όπλο, χωρίς να το χρησιμοποιήσει. Οι νεαροί τον χτυπούσαν για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει.

Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και τότε διαλύθηκαν και απεγκλωβίστηκε ο ειδικός φρουρός.