Ελλάδα

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας από το Dikaiologitika News

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας από το Dikaiologitika News
Οι πέντε πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας, μέσα από τη συντακτική ομάδα του Dikaiologitika News.

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ιταλία: Κρούσματα σε Σικελία και Φλωρεντία: Εντείνεται η ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην γειτονική χώρα. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε κεντρική και νότια Ιταλία.

Μεταναστευτικό: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για τις δομές - Πεδίο μάχης Χίος και Λέσβος: Αποφασισμένη να προχωρήσει στις κλειστές δομές στα νησιά είναι η κυβέρνηση σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Πέτσα. Επεισόδια με ρίψη χημικών και δακρυγόνων προκλήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Μεστά της Χίου και στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την άφιξη των αστυνομικών ενισχύσεων στα νησιά.

Novartis: Μαραθώνια κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» -Το μεσημέρι καταθέτει η «Αικατερίνη Κελέση»: Επί 8 ώρες ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» απαντούσε στις ερωτήσεις του κλιμακίου της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ. Η κατάθεση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Νέες ασφαλιστικές εισφορές: Επιλέγω Ελεύθερα - Μέχρι 5.001 το ετήσιο όφελος (παραδείγματα): Από 130 ευρώ μέχρι 5.001 ετησίως μπορούν να κερδίσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξουν μέχρι τις 20 Μαρτίου, ενώ όφελος θα έχουν και οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι κάτω της 5ετίας από 398 ευρώ μέχρι 2.493 ευρώ ετησίως.

Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά για το αφορολόγητοΥπάρχουν επαγγέλματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής και στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή αναμένεται η αξία των αποδείξεων τους να μετράται διπλά, προκειμένου να καλυφθεί το 30% επί του πραγματικού εισοδήματος και για να μην προκύψει πρόσθετος φόρος 22% στη διαφορά των λιγότερων αποδείξεων.