Ελλάδα

Σε κατάσταση πολιορκίας ο Έβρος: Ορδές από μετανάστες στα σύνορα στις Καστανιές (LIVE βίντεο)

Σε κατάσταση πολιορκίας ο Έβρος: Ορδές από μετανάστες στα σύνορα στις Καστανιές (LIVE βίντεο)
Ολονύχτιες επιχειρήσεις στον Έβρο από δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού για την αποτροπή εισόδου χιλιάδων μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε κατάσταση πολιορκίας ο Έβρος με χιλιάδες μετανάστες να συρρέουν στα σύνορα της Ελλάδας μετά την -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- οργανωμένη προώθηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Εκτός από την απόπειρα των χιλιάδων παράνομων μεταναστών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις Καστανιές, μπροστά από το τελωνείο, αρκετοί ήταν και οι μεμονωμένοι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα.

Προσπάθειες γίνονται από περάσματα στο δάσος, αλλά έπεσαν σε μπλόκα από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν όλη τη νύχτα.

Οι μετανάστες έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με παρότρυνση, ακόμη και επίσημη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης. Όπως μεταδίδουν πολλά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, η Άγκυρα διέθεσε ακόμη και λεωφορεία στα οποία οι μετανάστες επιβιβάζονταν δωρεάν και μεταφέρονταν στην Αδριανούπολη, στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ στα σύνορα έχουν συγκεντρωθεί περί τις 3.000 μετανάστες ενώ 66 άτομα κατάφεραν να μπουν στην Ελλάδα και συνελήφθησαν. Ωστόσο ο αριθμός αυτός διαρκώς αυξάνεται και η κρίση στο μεταναστευτικό είναι ήδη εδώ.

Πάνω από 180 μετανάστες στα νησιά μέσα σε ένα 24ωρο

Στη διάσωση και περισυλλογή 58 μεταναστών και προσφύγων, σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το ΛΣ από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 28/02 έως σήμερα το πρωί του Σαββάτου 29/02, διασώθηκαν 32 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο και 26 στη Μεγίστη.

Επίσης το ίδιο διάστημα αποβιβάστηκαν με λέμβους 122 μετανάστες και πρόσφυγες σε τέσσερα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο και Σάμο. Συγκεκριμένα 69 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 53 στη Σάμο.