Ελλάδα

Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο που κατευθύνεται στην Κέρκυρα

Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο που κατευθύνεται στην Κέρκυρα
Δεν υπάρχει ενεργό κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο «MSC Opera», το οποίο βρίσκεται στην Κέρκυρα. Το μόνο θετικό κρούσμα ήταν επιβάτης ο οποίος βρισκόταν στην κρουαζιέρα την προηγούμενη εβδομάδα και επέστρεψε στην χώρα του.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΔΥ, που μίλησαν στο Dikaiologitika News, το κρουαζιερόπλοιο, έφυγε το μεσημέρι από τον Πειραιά, όπου ελέγχθηκε από το λιμενικό και τον ΕΟΔΥ και δεν προέκυψε λόγος ανησυχίας προκειμένου να μπει το πλοίο σε καραντίνα.

Με ανακοίνωσή της η εταιρία του πλοίου, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα ενεργό κρούσμα κορονοϊού στο πλοίο που πλέει προς την Κέρκυρα.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror», στο πλοίο επιβαίνουν τουλάχιστον 2.000 άτομα, στα οποία δεν επιτρέπεται η αποβίβαση.

Κι αυτό, διότι ένας από τους επιβάτες που ήταν στο κρουαζιερόπλοιο τις προηγούμενες εβδομάδες νοσεί από τον νέο κορονοϊό.

Επρόκειτο για έναν επιβάτη, ο οποίος αποβιβάστηκε στη Γένοβα της Ιταλίας και διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε άμεσα όλους τους επιβάτες, από τους οποίους ζήτησε να περιοριστούν στις καμπίνες τους, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο, τις προηγούμενες ημέρες, είχε προσλιμενιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο και τον Πειραιά. Αυτή τη στιγμή, πλέει στα ανατολικά της Πελοποννήσου, με τελικό προορισμό την Κέρκυρα.

«Πρέπει να σας ενημερώσω ότι ένας από τους προηγούμενους επιβάτες, ο οποίος ήταν στο κρουαζιερόπλοιο την προηγούμενη εβδομάδα, διαγνώστηκε με τον Covid-2019» ανέφερε το μήνυμα του καπετάνιου.

Πρόκειται για έναν άνδρα, αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος αποβιβάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι της Γένοβας. Στη συνέχεια, μετέβη στην Αυστρία.