Ελλάδα

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Πύργου

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Πύργου ξεκίνησε έπειτα από τις καταγγελίες του δημάρχου για κορονοϊό, σύμφωνα με τις οποίες πολίτες που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα κυκλοφορούν στην αγορά και στα καφενεία της πόλης.

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν σύμφωνα με το patrisnews.gr οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου ότι συγγενείς και πολίτες που σχετίζονται με ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους δεν είναι σε καραντίνα αλλά κυκλοφορούν στην πόλη παρά τον κορονοϊό και παρά την οδηγία να παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, αποφεύγοντας επαφές με τρίτα πρόσωπα.

Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ξέσπασε αναφερόμενος στην συμπεριφορά συμπολιτών του, που ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού εκείνοι κυκλοφορούν κανονικά στην πόλη.

Όπως είπε ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, σε έναν νομό όπως ο νομός Ηλείας που είναι σε κατάσταση συναγερμού κυκλοφορούν κανονικά στην πόλη οι πολίτες που έπρεπε να είναι σε καραντίνα και είναι συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους ή εργάζονται μαζί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι πολίτες αυτοί συνεχίζουν την καθημερινότητά τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Σε ερώτημα αν είναι πολλοί απάντησε ότι σίγουρα είναι αρκετοί. Το μεγάλο πρόβλημα όπως είπε είναι το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας. Όπως επισήμανε κυκλοφορούν στα καφενεία στην αγορά. «Αντί να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό κυκλοφορούν ελεύθεροι», είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν της δημόσιας καταγγελίας του δημάρχου Πύργου, ο εισαγγελέας ξεκίνησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.