Ελλάδα

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης του δήμου Αχαρνών στις επιχειρήσεις της πόλης

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης του δήμου Αχαρνών στις επιχειρήσεις της πόλης
Σε οικονομικές ελαφρύνσεις για τους επαγγελματίες της πόλης, θα προχωρήσει ο δήμος Αχαρνών. Ο δήμαρχος, Σπύρος Βρεττός θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας όλες οι επιχειρήσεις της πόλης, για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστές, λόγω των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, θα εισηγηθεί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαζικής εστίασης να απαλλαγούν, επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα, και από τα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες και για όσα προβλέπεται να ανασταλεί η καταβολή του υπέρ του Δήμου τέλους του 0,5%.

«Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της κρίσης δημόσιας υγείας που ζει η χώρα μας, ο δήμος μας και εγώ προσωπικά, προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις ιδιάζουσες συνθήκες», αναφέρει ο κ. Βρεττός και συνεχίζει: «Έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων πρόληψης και παρακολουθούμε καθημερινά τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε σκόπιμο να δείξουμε τη συμπαράστασή μας έμπρακτα και στους επαγγελματίες που πλήττονται από τα κυβερνητικά μέτρα. Θα προτείνω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης για το διάστημα που τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά».

Και καταλήγει στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Στηρίζοντας τους επαγγελματίες της πόλης μας, στηρίζουμε και τους εργαζόμενους, στηρίζουμε τις Αχαρνές. Σε αυτή την κρίση μένουμε σπίτι, αλλά μένουμε μαζί».