Ελλάδα

Κορονοϊός: 83 νεκροί, 52 νέα κρούσματα - 1.884 συνολικά

Κορονοϊός: 83 νεκροί, 52 νέα κρούσματα - 1.884 συνολικά
Κορονοϊός: Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωη τους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νενκρών στους 83, ενώ ανακοινώθηκαν ακόμα 52 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.884.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα έχουν καταγραφεί 1.444.000 κρούσματα παγκοσμίως, 83.409 νεκροί.

Στις ΗΠΑ είναι 12.857 νεκροί, ενώ στην Ευρώπη 55.800.

Στην Ελλάδα καταγράφονται:

52 νέα κρούσματα - 1.884 συνολικά.

84 διασωληνωμένοι - 67 ετών μέση ηλικία. 67% με υποκείμενο νόσημα. 77% ηλικιωμένοι. 14 έλαβαν εξιτήριο

Άλλοι 2 νεκροί σήμερα - 83 συνολικά - 23 γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία 74 έτη.

Έχουν ελεγθεί 32.528 δείγματα μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η χρήση μασκών από ευρύ κοινό δεν υποστηρίζεται και φέρει κινδύνους. Όπως επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο κίνδυνος είναι να μολυνθείς από άγγιγμα και επαναχρησιμοποίηση, αλλά και δυσκολία αναπνοής, ψευδή αίσθηση από άλλα μέτρα, όπως απόσταση και πλύσιμο χεριών.

Αναφερόμενος στη στρατηγική για τα τεστ, είπε ότι πρέπει να έχει κιρτήρια επιλογής. Όταν είσαι στην περίοδο επώασης όλα τα τεστ θα ειναι αρνητικά.
Ειναι αδύνατο να αναγνωρίσουμε όλα τα άτομα χωρίς να ελέγχουμε μαζίκά όλους. Ο μαζικός έλεγχος είναι σαν το πείραμα της Ισλανδίας, μιας χώρας με πολύ μικρό πληθυσμό. Όπως είπε, παρακολουθούμε τα μοριακά τεστ για τη διάγνωση και τεστ για αντισώματα αν πέρασε στη νόσο.

Θα φθάσουμε γρήγροα σε σημείο που θα χρισημοποιείται το μοριακό και το τεστ αντισωμάτων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, σημείωσε. Παραμένουμε τη φάση του μετριασμού. Η φυσική απόσταση σε αυτή την φάση ειναι πιο αποτελεσματική από τα τεστ. Η θνησιμότητα παγκοσμίως έχει δείξει υψηλά δεδομένα, στις ηλικίες 65 και άνω. Στην πατρίδα μας εξακολουθεί να παραμένει στα πλαίσια της αναμενόμενης. Νίκη δική μας και δικιά σας, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Φρούριο από σήμερα τα διόδια - Μπλόκα της ΕΛΑΣ για το Πάσχα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη να προστατέψουμε την ύπαιθρο και τα νησιά μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια για μετακίνηση από αστικά κέντρα στα χωριά μας δημιουργεί διασπορά του ιού.

Από τις 6 το απόγευμα στα διόδια και στις διαδρομές σε εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους, η Ελληνική Αστυνομία θα παρακολουθεί όλα τα σημεία και θα κάνει ελέγχους σε όλα τα αυτοκίνητα.

Το ίδιο θα ισχύσει και σε πλοία καθώς ήδη το Λιμενικό κάνει ελέγχους.

Για ΚΤΕΛ και πλοία, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των κατοίκων και χωρίς επιστροφή. Επιστροφή θα γίνει μόνο μετά την λήξη των μέτρων.

Εξαιρούνται μόνο νοσηλευτές, στρατιωτικοί και εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία, μόνο αν φέρουν φύλλο πορείας και σχετική βεβαίωση για τα καθήκοντά τους.

Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται και δεν θα επιβιβάζεται κανείς χωρίς Ε9 και τόπο κατοικίας.

Σε περίπτωση κατάχρησης μετακίνησης προς εξοχικές κατοικίες, το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες για 60 ημέρες και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του.

Μέχρι 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση προς και από τα νησιά αεροπορικώς και με πλοίο.

Οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να μεταβούν στην Ρόδο για Τράπεζα ή φαρμακείο, αλλά όχι να μετακινηθούν οι κάτοικοι της Ρόδου.