Ελλάδα

Κορονοϊός: Αναστάτωση με έγκυο από τον καταυλισμό της Ριτσώνας

Κορονοϊός: Αναστάτωση με έγκυο από τον καταυλισμό της Ριτσώνας
Μία (ακόμη) γυναίκα από τον καταυλισμό της Ριτσώνας που είχε διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό, διακομίστηκε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να γεννήσει, χωρίς να έχουν ενημερωθεί το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα είχε διαγνωσθεί θετική στον κορονοϊό κατά τον έλεγχο του ΕΟΔΥ το περασμένο διάστημα. Η ενημέρωση όμως στους άμεσα ενδιαφερόμενους έγινε μόλις το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το lamiareport.gr

Για τη μεταφορά και τη νοσηλεία της γυναίκας πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος κορονοϊού, όπως κάνουν σε όλα τα περιστατικά που εισάγονται από τη Ριτσώνα.

Από το Νοσοκομείο Χαλκίδας έγινε ξανά εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας ήρθε από το Παστέρ αρνητικός, εξέλιξη αναμενόμενη καθώς η αλλοδαπή είχε προεξεταστεί και είχε βρεθεί θετική στις 28 Μαρτίου.

Η γυναίκα δεν είχε εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα κορονοϊού, ενώ πλέον συνεχίζει τη νοσηλεία της σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, στο καμπ της Ριτσώνας διαμένουν σχεδόν 400 έγκυες, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας που έχει δεχτεί το απρόσμενα μεγάλο βάρος, έχουν γεννηθεί περισσότερα από 200 παιδιά.

Το τελευταίο διάστημα, και με τον κορονοϊό σε εξέλιξη, έχουν γεννήσει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας 11 γυναίκες.