Ελλάδα

«Αδειες καρέκλες» στην πλατεία Συντάγματος - Διαμαρτυρία των επαγγελματιών στην εστίαση

«Αδειες καρέκλες» στην πλατεία Συντάγματος - Διαμαρτυρία των επαγγελματιών στην εστίαση
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συμβολική διαμαρτυρία με την ονομασία «empty chairs», με την οποία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, εκδηλώνει την ανησυχία της για το μέλλον του κλάδου την επομένη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ηδη στο Σύνταγμα, την πλατεία της Λάρισας (από όπου και η δεύτερη φωτογραφία) αλλά και σε κεντρικά σημεία και πλατείες άλλων περίπου 50 πόλεων της Ελλάδας, οι διοργανωτές έχουν τοποθετήσει άδειες καρέκλες.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των εστιατόρων.

Χανιά: Στη δράση «άδειες καρέκλες» συμμετείχαν επιχειρήσεις εστίασης της πόλης

Στη συμβολική δράση «άδειες καρέκλες» που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πόλεις της χώρας, συμμετείχε ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης Χανίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «Γιαλί Τζαμισί», στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης και είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς οι διοργανωτές ζήτησαν την λήψη μέτρων για στήριξη των επιχειρήσεων τους, σεβόμενοι ωστόσο τις υποδείξεις των επιστημόνων.

Στην πλατεία τοποθετήθηκαν συμβολικά άδειες καρέκλες και ένα τραπέζι. Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε σε ανακοίνωση των διοργανωτών, «σεβόμαστε πλήρως τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας αλλά ζητάμε, μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να μείνουμε ανοιχτοί και να ζήσουμε και εμείς και οι εργαζόμενοι μας αλλά και το σύνολο των κλάδων που επηρεάζονται άμεσα μαζί με εμάς».

Στην κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα συμμετείχαν μόνο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εστίασης, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος που έχει την ευθύνη ελέγχου στο Ενετικό Λιμάνι.