Ελλάδα

Αλήθειες και ψέματα στην υπόθεση της κόρης της Θεοδωρίδου - Τι ισχύει με το πάρτι

Αλήθειες και ψέματα στην υπόθεση της κόρης της Θεοδωρίδου - Τι ισχύει με το πάρτι
Σάλος προκλήθηκε χτες μετά την διάδοση της πληροφορίας ότι η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου, Χριστιάνα Μπέτα, ορνάνωση πάρτι στη Θεσσαλονίκη ενώ ήταν σε καραντίνα καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Λίγες ώρες μετά τη διάδοση της πληροφορίας, η οικογένεια προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης μέσω του δικηγόρου της, Τέλλου Αγαπηνού, ξεκαθαρίζοντας ότι τα περί οργάνωσης πάρτι με φίλους είναι τελείως ψευδή.

Ο πατέρας της φοιτήτριας και πρώην σύζυγος της Νατάσας Θεοδωρίδου, επιχειρηματίας Τάκης Μπέτας, ξεκαθάρισε ότι η κόρη του δεν έσπασε καμία καραντίνα, δεν της επιβλήθηκε πρόστιμο και δεν οργάνωσε κανένα πάρτι με φίλους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη φοιτήτρια υποδέχθηκαν 12 άτομα, στα οποία γίνεται ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και άλλο κρούσμα του ιού. Επτά από τα τεστ έχουν βγει αρνητικά, ενώ η κοπέλα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, λίγο μετά το πάρτι νόσησε και παρουσίασε συμπτώματα γρίπης. Τότε, υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετική στον ιό.

Στο τεστ που έκανε βρέθηκε πολύ μικρό ιϊκό φορτίο, κάτι που αποτελεί φυσιολογικό μετά την ανάρρωσή της, ενώ αυτή η ποσότητα δεν καθίσταται ικανή να μεταδώσει τον ιό, σύμφωνα με τους γιατρούς. Ανάλογες περιπτώσεις είναι συχνές, με άτομα που ήδη κόλλησαν κορονοϊό και τον ξεπέρασαν, να βγαίνουν ξανά θετικά στον ιό παρότι έχουν αναπτύξει αντισώματα.

Άλλωστε, δεν αποδεικνύεται εντέλει από πουθενά ότι πράγματι έγινε ένα τέτοιο πάρτι και μάλιστα με δεκάδες καλεσμένους, όπως αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη το οποίο επικοινώνησε με την οικογένεια της 26χρονης φοιτήτριας, η κοπέλα νόσησε στις αρχές Μαΐου από κορονοϊό όσο ήταν στην Αγγλία με ελαφριά συμπτώματα και μπήκε σε καραντίνα. Όταν έληξε η καραντίνα και με την άδεια των αρχών επέστρεψε μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Όπως λένε, με το που έφτασε στην Ελλάδα έκανε τεστ κορονοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο. Το τεστ, όπως λένε, βγήκε αρνητικό, όμως τρεις μέρες μετά με παρότρυνση του πατέρα της προέβη σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ελάχιστο ιϊκό φορτίο κορονοϊού στην 26χρονη. Ολόκληρη η οικογένεια τέθηκε σε καραντίνα ενώ τα υπόλοιπα μέλη της έκαναν το σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια δεν επιβλήθηκε πρόστιμο από τον ΕΟΔΥ επειδή έσπασε την καραντίνα και επίσης δεν έγινε οποιοδήποτε πάρτι στο σπίτι με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, όπως και διακοπές το τριήμερο στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, στο σπίτι φιλοξενήθηκαν, πριν βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, τέσσερις φίλες και φίλοι της 26χρονης για να γευματίσουν.

Η οικογένεια επιβεβαιώνει ότι μεταξύ των δύο τεστ (του αρνητικού και του θετικού) η 26χρονη πήγε σε δύο καταστήματα στην περιοχή του Πανοράματος. Το ένα μάλιστα από αυτά ήταν κομμωτήριο και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών της. Επίσης, η οικογένεια επίσης υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουν μέχρι τώρα όλα τα τεστ κορονοϊού που έχουν κάνει οι φίλοι της 26χρονης έχουν βγει αρνητικά.