Ελλάδα

Πνιγμός 15χρονου στην Αίγινα: «Tο παιδί είχε φάει και δυστυχώς βρέθηκε μετά από 10 λεπτά στην πισίνα» (vid)

Photo: pexels 8 Photo: pexels 8
Τραγωδία με 15χρονο αγόρι που πνίγηκε στην πισίνα σπιτιού στην περιοχή της Πολίτισσας στον Μεσαγρό, στην Αίγινα, το απόγευμα της Τετάρτης. «Tο παιδί είχε φάει και δυστυχώς βρέθηκε μετά από 10 λεπτά», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος του νησιού.

Ο Φίλιππος Τζίτζης, δημοτικός σύμβουλος στη νησί, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του πνιγμού, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Οι γονείς του παιδιού εργάζονταν στο σπίτι που συνέβη το τραγικό γεγονός, η μητέρα ως οικιακή βοηθός και ο πατέρας ως κηπουρός, ανέφερε ο κ. Τζίτζης.

Ο άτυχος νεαρός, λοιπόν, είδε την πισίνα και μπήκε να κάνει ένα μπάνιο.

«Δυστυχώς το παιδί είχε φάει και δυστυχώς βρέθηκε εκεί μετά από δέκα λεπτά στην πισίνα και δεν μπόρεσαν να προσφέρουν άμεσα, εντός πέντε λεπτών ή εντός δύο λεπτών, τις πρώτες βοήθειες. Έψαχναν να βρουν το παιδί».

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο, ήταν πολύ αργά για το άτυχο αγόρι.

«Μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο σε χρόνο ρεκόρ, σ’ εννέα λεπτά», λέει ο κ. Τζίτζης και συμπλήρωσε:

«Είναι συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία. Ειδικά η εκπαιδευτική κοινότητα του γυμνασίου του Μεσαγρού, όπου φοιτούσε το παιδί τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα ήταν στην πρώτη λυκείου.Όλοι οι καθηγητές του είχαν τα καλύτερα λόγια να πουν γι’ αυτό το παιδί. Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί και πάρα πολύ καλή οικογένεια».