Ελλάδα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση

Photo: eurokinissi Photo: eurokinissi
Δύσκολη η κατάσταση στις Κεχριές Κορινθίας οπου η φωτιά καίει για δεύτερη ημέρα. Εκτός ελέγχου αυτήν την στιγμή η πυρκαγιά σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Γιγαντιαία επιχείρηση της πυροσβεστικής στην Κορινθία προκειμένου να αντιμετωπίσει την φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το χωριό Αη Γιάννης, αλλά και η Ντράσσα Γαλατακίου έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι απομακρύνονται σε ασφαλή σημεία.

Νωρίτερα οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οτι «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη». Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Επίσης, όπως είπε σ «παρ' ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».