Ελλάδα

Καβούρι: Συνέλαβαν μεγαλοστέλεχος στη ρωσική μαφία, ο «V Vor Zakone»

photo: Eurokinissi / αρχείο photo: Eurokinissi / αρχείο
Ένας Γεωργιανός, πολύ ψηλά στη ιεραρχία της ρωσικής μαφία και στον οποίο το 2004 είχε απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος, V Vor Zakone, δηλαδή «κλέφτης του νόμου», συνελήφθη από την αστυνομία στο Καβούρι.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής μαφίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών, συνέλαβαν στο Καβούρι στελέχη της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για Γεωργιανό, πολύ ψηλά στη ιεραρχία της ρωσικής μαφίας και το 2004 του είχε απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος, V Vor Zakone, δηλαδή «κλέφτης του νόμου» .

Φέρεται ως αρχηγός εγκληματικών ομάδων που δρούσαν σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Κατηγορείται για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης κατοχής όπλων, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Κατά τη σύλληψή του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και έδωσε στους αστυνομικούς διαβατήριο με διαφορετικά στοιχεία από τα πραγαμτικά.

Η ταυτοποίησή του έγινε έπειτα από επικοινωνία των ελληνικών Αρχών με υπηρεσίες του εξωτερικού.