Ελλάδα

Εορτασμός Δεκαπενταύγουστου με ...μέτρα - Τι προβλέπεται για τις εκκλησίες

eurokinissi eurokinissi
Έκκληση στους πιστούς ώστε να τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στους ναούς κατά την εορτή του Δεκαπενταύγουστου έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Φέτος και αυτή ή μέρα θα είναι διαφορετική. Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωση του» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν.

Συγκεκριμένα:

- Περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.

- Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα γίνει με μάσκες, τήρηση των αποστάσεων και ανώτατο όριο πιστών.

Προβληματισμός για συνωστισμό έξω από τις εκκλησίες

Τα νέα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ, ωστόσο, επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τον συνωστισμό που ενδεχομένως θα υπάρξει έξω από τις εκκλησίες.

ΛΙτανείες δεν πραγματοποιούνται, όμως, δεν δεν απαγορεύεται ο κόσμος να πάει στις εκκλησίες, να μπει μέσα και να προσκυνήσει ή ακόμα και να συγκεντρωθεί έξω από τους ναούς κατά τη διάρκεια των Λειτουργιών.

Για να βρεθούν εντός του ναού, οι πιστοί θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και να έχουν αποστάσεις ασφαλείας.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, και σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και εκκλησίες που εορτάζουν αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου έξω από τους ναούς, κάτι που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς.