Ελλάδα

Καιρός αύριο - Προσοχή: Ισχυρό μελτέμι ως 9 μποφόρ - Έρχονται και βροχές

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Σημαντικές αλλαγές θα σημειώσει ο καιρός αύριο, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται μέχει και μελτέμι ως 9 μπορόρ αλλά και βροχές.

Ειδικότερα, βασικό χαρακτηριστικό που θα έχει ο καιρός αύριο είναι ότι αναμένεται μελτέμι το οποίο θα φτάσει τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ παράλληλα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για βροχές στην Κρήτη - κυρίως στα βόρεια και ορεινά του νησιού -, τη Νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Καιρικές συνθήκες σήμερα

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί σήμερα από 15 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 32, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 17 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν σήμερα από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Καιρός Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι κατά τόπους έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη:

Γιόγκα Vs Ψυχοθεραπεία: Ποια βοηθάει περισσότερο στην καταπολέμιση του άγχους

Παρέμβαση επιστημόνων στο περιοδικό Science για τον κορονοϊό: Τι προτείνουν για τα σχολεία - Τα 3 sos

Big Brother: Η τηλεθέαση μετά την απομάκρυνση του ατόμου που προκάλεσε αντιδράσεις

DW: Οι ύβρεις Ερντογάν και οι ευθύνες της ΕΕ