Ελλάδα

Μητροπολίτης Κοζάνης από άμβωνος: «Ζητω το Έθνος, ζήτω η χωροφυλακή» (vid)

Μητροπολίτης Κοζάνης από άμβωνος: «Ζητω το Έθνος, ζήτω η χωροφυλακή» (vid)
«Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες και τόσα άλλα, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις χοιροκαλύβες» είπε στο κήρυγμά του, για τους Ευρωπαίους ο Μητροπολίτης Παύλος...

Με τον γνωστό ακραίο του λόγο, μίλησε για μια ακόμη φορά στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.

Μετά από αναφορά στα ελληνοτουρκικά, ο Μητροπολίτης Παύλος ζήτησε από τον κόσμο να φωνάξει: «Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάδα μας! Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις μας! Ζήτω η Χωροφυλακή! Ζήτω οι γιατροί μας!».

Μάλιστα επέπληξε τους πιστούς καθώς θεώρησε ότι δεν φώναζαν με αρκετό ενθουσιασμό, λέγοντας: «Γιατί δε φωνάζετε; Δεν το αγαπάτε (το Έθνος);».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος ανέφερε: «Αγαπάμε την Ευρώπη, αλλά εμείς φτιάξαμε την Ευρώπη. Όταν είπα κάποτε εδώ, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες και τόσα άλλα, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις χοιροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σωβινιστής και εθνικιστής!

Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Εμείς εκεί στον Μοριά, εκεί στα Καλάβρυτα, σηκώσαμε το λάβαρο να πάμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά! Και οι προδότες Έλληνες μας κράτησαν, για την εξουσία, μέχρι τον Σπερχειό!» είπε ο Μητροπολίτης Παύλος.

Από το κήρυγμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αναφορές στη Θεία Κοινωνία και τον κορονοϊο: «Βλασφημούμε τον Κύριό μας και Θεό μας, το Σώμα και το αίμα Του, μέχρι σήμερα, ότι δήθεν από εκεί θα μεταδοθεί ο κορωνοϊός», είπε ο μητροπολίτης Παύλος.

Δείτε το βίντεο μετά το 03:35:00

NETWORK