Ελλάδα

«Βροχή» τα πρόστιμα από την ΕΛ.ΑΣ την παραμονή των Χριστουγέννων

eurokinissi eurokinissi
Στις 24 Δεκεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε σαρωτικούς ελέγχους σε όλη την ελληνική επικράτεια και τα πρόστιμα πλησίασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ σε μία μόνον ημέρα!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, την παραμονή των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (84.558) έλεγχοι, από τους οποίους οι (12.524) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (2.241) παραβάσεις και (7) συλλήψεις, ως ακολούθως:

- (1.804) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.
- (416) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (394) πρόστιμα 300 ευρώ και (22) των 150 ευρώ.
- (19) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

Για τα μαγαζιά τα πρόστιμα ήταν τσουχτερά και ξεκινούσαν από 3.000 ευρώ, ενώ έφτασαν και τα 10.000 ευρώ για έναν καταστηματάρχη στην Κεντρική Μακεδονία. Σε πολλές περιπτώσεις οι παραβάτες υπέστησαν και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, εκτός από το χρηματικό πρόστιμο όπως φαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά την Λευκάδα αλλά και άλλες περιοχές, ιδιοκτήτες δέχθηκαν 3.000 ευρώ πρόστιμο για συναθροίσεις άνω των (9) ατόμων ενώ βεβαιώθηκαν και τα γνωστά 300άρια στους συμμετέχοντες.