Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. και κατάργηση click in shop: Τα τέσσερα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

INTIME INTIME
Μετά την Αττική, και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει αυξητική τάση, με τα λύματα της πόλης να «κρύβουν» αύξηση του ιικού φορτίου 50%.

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Υγείας με πολλούς λοιμωξιολόγους πλέον να μιλούν ανοιχτά ακόμα και για το ενδεχόμενο ολικού lockdown τύπου Μαΐου. Ο Ιανουάριος και γενικότερα οι καιρικές συνθήκες βοηθούν τη διασπορά του κορονοϊού. 

Η σημερινή ημέρα και η Πέμπτη είναι κρίσιμες για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία με τις εκτιμήσεις πολλών ειδικών να κάνουν λόγο για αυξημένα κρούσματα έως το τέλος της εβδομάδας. Οι επιδημιολόγοι στη σύσκεψη της Πέμπτης θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και την Παρασκευή η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα εισηγηθεί το τι πρέπει να γίνει με τον τελικό λόγο να έχει η κυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν αποκλείεται και όλα βρίσκονται ανοιχτά πάνω στο τραπέζι. Όσον αφορά στα σενάρια για τα πιο αυστηρά μέτρα, αυτά σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. και στην Αττική προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα
  • Αύξηση της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα ακόμη και στο 70%.
  • Δεν αποκλείεται ακόμη και να «καταργηθεί» το click in shop και να επανέλθουν όλα τα καταστήματα στο click away.
  • Αν επιδεινωθούν πολύ τα δεδομένα, ορισμένοι ειδικοί επιμένουν ότι θα πρέπει να ξανακλείσουν τα σχολεία, παρόλο που η διασπορά του κορονοϊού κινείται σε χαμηλά επίπεδα εντός της σχολικής κοινότητας. Κι αυτό για να μειωθούν οι μετακινήσεις και η κινητικότητα των γονέων. Φυσικά αν γίνουν όλα τα παραπάνω, θα ενταθούν ακόμη περισσότερο και οι έλεγχοι ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κανόνων.

NETWORK