Ελλάδα

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 37 ημερών βρέφους από κορονοϊό (vid)

INTIME INTIME
Το νεότερο θύμα του κορονοϊού, ένα μωρό 37 ημερών, έχασε χτες τη ζωή του, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του. Ωστόσο, πολλά είναι τα ερωτήματα που υπάρχουν για τις αιτίες που οδήγησαν στη τραγωδία.

Απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του μόλις 37 ημερών βρέφους που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Παίδων - Αγλαΐα Κυριακού» αναζητούν οι γονείς του. Ωστόσο, οι γιατροί που το περιέθαλψαν αδυνατούν να δώσουν τις εξηγήσεις και περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Το μικρό αγοράκι είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας , ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν είχε κάποιο επικείμενο νόσημα. Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής, ενώ είχε διασωληνωθεί 20 μόλις μέρες μετά τη γέννησή του. Η νεκροψία - νεκροτομή που ζήτησε το νοσοκομείο ενδέχεται να δώσει απαντήσεις για το θάνατο του παιδιού που όπως φαίνεται μολύνθηκε με κορονοϊό από τους ανήλικους γονείς του και αμέσως εκδήλωσε πολύ σοβαρή νόσο, η οποία αποδειχτηκε μοιραία.

Το νεογνό εισήχθη με σοβαρό εμπύρετο νόσημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» στις 13 Φεβρουαρίου από τη γιαγιά του και οι γιατροί ζήτησαν -έπειτα από λίγες μέρες- να μεταφερθεί στο «Παίδων - Αγλαΐα Κυριακού». Παρόλο που το χορηγήθηκε αγωγή η επιδείνωση της υγείας του συνεχιζόταν και άμεσα κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί και τελικά έχασε τη μάχη τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.