Ελλάδα

Γώγος: Οι διαδηλώσεις θα έπρεπε να γίνονται πιο συμβολικά - Αρχές Απρίλη θα υπάρξει μερικό άνοιγμα

Eurokinissi Eurokinissi
Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε στο Open σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις αλλά και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε Πάτρα και Ξάνθη.

Επισήμανε την εικόνα που έχουν τα νοσοκομεία της χώρας που δέχονται συνεχώς κόσμο και είναι ασφυκτικά γεμάτα, κατακρίνοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ώρες, με έναν δείκτη θετικότητας ιδιαίτερα υψηλό.

Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να παραμείνει το Rt στο ένα αλλά με τέτοιες εικόνες είναι δύσκολο. Ο κόσμος οφείλει να δείξει συγκατάβαση για να πάμε σιγά σιγά ένα βήμα μπροστά και να ανοίξουν όσα πρέπει να ανοίξουν.

Για τις διαμαρτυρίες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαμαρτυρηθεί κανείς όχι με τέτοιες ογκώδεις συγκεντρώσεις. Οι διαδηλώσεις πρέπει να γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο ίσως ηλεκτρονικά, ή μέσω μαζικής ενημέρωσης.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας».

«Τέλη Μαρίου αρχές Απριλίου να αρχίζουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid τεστ)» ανέφερε σχολιάζοντας πότε αναμένεται να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία, ενώ χαρακτήρισε «μείζον ζήτημα» το άνοιγμα του τουρισμού.