Ελλάδα

Καλλιάνος: Χαλάει ο καιρός από Τρίτη, πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - «Επιστρέφει» η άνοιξη το Σαββατοκύριακο

Καλλιάνος: Χαλάει ο καιρός από Τρίτη, πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - «Επιστρέφει» η άνοιξη το Σαββατοκύριακο
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες «επαναφέρουν» τον χειμώνα από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος. Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος και πάλι το Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (από τη Θεσσαλία και νοτιότερα) και την ανατολική Πελοπόννησο συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές.

Η Τετάρτη θα είναι δύσκολη μέρα για τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στην ανατολική και τη Νότια Ελλάδα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με πολλές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα, στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα ξεσπάσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την κεντροανατολική Στερεά, Εύβοια και περιοχές των Σποράδων, στην Πελοπόννησο και κυρίως στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Μεγάλη προσοχή συστήνεται στη βόρεια Κρήτη γιατί αναμένονται ισχυροί βοριάδες έως και 8 με 9 μποφόρ τοπικά.

Ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί και το Σαββατοκύριακο η θερμπκρασία θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές πεδινές περιοχές της χώρας, ενώ τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα.

Συνεπώς, μίνι κακοκαιρία για λίγες ημέρες και μετά... Σαββατοκύριακο που θα θυμίζει Άνοιξη.