Ελλάδα

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: «Θα μας κάνετε και δολοφόνους τώρα;» λέει ο 60χρονος

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: «Θα μας κάνετε και δολοφόνους τώρα;» λέει ο 60χρονος
Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο 60χρονος ο οποίος φέρεται να έβγαλε τον αναπνευστήρα 72χρονο στον Ερυθρό Σταυρό, επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος του μηχανήματος.

«Αυτός είχε πάθει ζημιά και τώρα λένε ότι του έκανα κακό. Ποια καλώδια να βγάλω; Εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Γίνεται να βγάλω εγώ τα καλώδια; Μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα;» είπε στην εκπομπή Tlive στον Alpha.

Σε ερώτηση αν τον ενοχλούσε ο θόρυβος απάντησε: «Όχι βρε μάνα μου, εγώ προσπαθούσα να τον βοηθήσω όταν τον είδα έτσι. Προσπαθούσα, αλλά πονούσα. Είμαστε δολοφόνοι τώρα; Θα μας κάνετε δολοφόνους; Προσπαθούσαν οι γιατροί 10 ώρες. 5-6 γιατροί προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν».

«Δεν τον έχω πειράξει καθόλου. Γιατί να τον πειράξω; Αυτός είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ήταν δέκα άτομα γύρω του» κατέληξε.

Ερυθρός Σταυρός: «Δεν μπορούσε να αφαιρέσει μόνος του το οξυγόνο» - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Στο θάλαμο 235 της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κορονοϊό Σ.Ε, γεν. 1944, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και ο υπήκοος Αλβανίας M.S, γεν. 1961, ο οποίος δεν ήταν διασωληνωμένος, ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του Σ.Ε., όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης.

Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και περί την 00:12 ώρα της 08-04-2021 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά την προσπάθειά τους να τον επαναφέρουν, διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, στη κλινική επιτρεπόταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού και ο θανόντας, που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή.

Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από τη Δ.Ε.Ε./Τμ. Εξερευνήσεων και από προφορική ενημέρωση ανευρέθη αποτύπωμα του M.S. στη συσκευή του αναπνευστήρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Ιατροδικαστής κ. ΝΤΙ ΛΕΡΝΙΑ.

Ο ανωτέρω δράστης συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, η δε σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Αθηνών».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε βάρος του 60χρονου άνδρα από την Αλβανία, που δήλωνε κουρασμένος στους αστυνομικούς και δεν ήθελε να μιλήσει, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».