Ελλάδα

Πρόταση για άνοιγμα της εστίασης μετά τα κορονοπάρτι σε Βαρνάβα και Κυψέλη

Intime Intime
Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία, εκτίμησε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Την άποψη ότι δεν πρέπει να καθορίζει η πίεση στα νοσοκομεία τις αποφάσεις σχετικά με την κοινωνία, εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

όπως εξήγησε ο καθηγητής στη χώρα μας είχαμε τα αυστηρότερα μέτρα και το εντονότερο lockdown χωρίς μάλιστα να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, οδηγώντας την Ελλάδα σε ένα φαύλο κύκλο.

Για τις εικόνες με τους νέους στις πλατείες και τα κορονοπαρτι

Όπως δήλωσε ο κ. Δερμιτζάκης τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ευχάριστες και πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο.

Σε μια πλατεία για παράδειγμα όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία, τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Υπερ του σταδιακού ανοίγματος δραστηριοτήτων

Ο καθηγητής είπε ότι η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απόλυτα σχετιζόμενά με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει και συνεπώς αυτά τα ανοίγματα θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία, εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Τι είπε για τη μετακίνηση το Πάσχα

Για το Πάσχα τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή αλλά θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις με μέτρα και με self test, εάν οι αποφάσεις ληφθούν εγκαίρως προκειμένου να γίνει σωστή εκστρατεία ενημέρωσης για το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους.