Ελλάδα

Πώς θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια ακριβώς μετά το Πάσχα

Πώς θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια ακριβώς μετά το Πάσχα
Με τραπεζάκια μόνο σε εξωτερικούς χώρους, συγκροτημένα και με πολλούς περιορισμούς, αναμένεται το άνοιγμα της εστίασης στις 3 ή 4 Μαΐου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα τα καφέ και τα εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν με τραπεζάκια μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμένο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι για την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού.

Ακόμα και η ημερομηνία του ανοίγματος θα αποτελέσει ένα καλό τεστ, καθώς τόσο τη Δευτέρα αλλά και τη Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή αμέσως μετά το Πάσχα και 10 ημέρες πριν από το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται πολύ μεγάλος αριθμός πελατών.

Ένας ακόμα περιορισμός έχει να κάνει με το ωράριο λειτουργίας των καφέ και εστιατορίων, το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ξεκινά από τις 11 το βράδυ την εβδομάδα μετά τις γιορτές.

Ως εκ τούτου και με δεδομένη την εμπειρία του καλοκαιριού του 2020, φαίνεται πως η εστίαση θα μπορεί να παραμείνει ανοιχτή μέχρι και περίπου ένα μισάωρο νωρίτερα.

Σκοπός του ανοίγματος είναι να περιοριστούν οι όλο και αυξανόμενες συναθροίσεις σε πλατείες και παραλίες

Υποχρεωτικά αναμένεται να παραμείνουν και τα self tests για τους εργαζόμενους στον κλάδο ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποτελέσει εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Πάσχα και Σχολεία 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το Πάσχα προβλέπονται 9 άτομα από 2 αυστηρά οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και 12 άτομα, σε εξωτερικό χώρο

Επιπλέον, η εισήγηση των ειδικών αναφέρει ότι θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στις 14 του μήνα, μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.