Ελλάδα

Υγειονομική βόμβα τα στέκια των τοξικομανών εν μέσω πανδημίας (εικόνες, βίντεο)

Υγειονομική βόμβα τα στέκια των τοξικομανών εν μέσω πανδημίας (εικόνες, βίντεο)
Στα όρια τους έχουν φτάσει οι εναπομείναντες κάτοικοι του παλαιού εμπορικού κέντρου της Αθήνας, λόγω των νέων στεκιών τοξικομανών που επεκτείνονται πλέον σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την πλατεία Ομονοιας.

Στο σημερινό οδοιπορικό του Dnews, καταγράφεται το μέγεθος της εξαθλίωσης και της επικινδυνότητας που επικρατεί στις οδούς Ιεροθεου, Νικηφόρου, Μαγερ, Μενάνδρου, Αγ. Κωνσταντίνου, σε πολλούς δρόμους του Μεταξουργείου, στον Άγιο Παύλο, στην πλατεία Κουμουνδούρου μέχρι το Πεδίον του Άρεως.

Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα εμφανίζεται επι τριάντα χρόνια στην περιοχή έχοντας προκαλέσει μεταξύ άλλων, τη διάλυση του κοινωνικοοικονομικού ιστού του ιστορικού κέντρου, εν τούτοις η αντιμετώπιση του είναι αποσπασματική και εκ των πραγμάτων χωρίς αποτέλεσμα.

Οι χρήστες, «μεταφέρονται» πότε στα Εξάρχεια, άλλοτε στο Πεδίον του Άρεως, ή κάτω από την Πατησίων και πλέον λόγω της μεγάλης αύξησης, τους απλώνουν σε όλη την Αθήνα. Το μοναδικό ενθαρρυντικό είναι ότι ο Δήμος έχει διαμορφώσει κτίριο για τη φιλοξενία των συγκεκριμένων ασθενών, όμως αυτό δεν αρκεί.

Όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες και το βίντεο του Dnews, τοξικομανείς «τρυπιούνται» μέρα μεσημέρι, βαποράκια διακινούν τον «λευκό θάνατο» έξω από τον ΟΚΑΝΑ, τσιλιαδόροι και ουσιοεξαρτημενες να εκπορνεύονται για τη δόση τους. Και όλα αυτά λίγα μέτρα από το ΑΤ της Ομόνοιας και μπροστά στα μάτια αστυνομικής περιπόλου.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες, δηλώνουν αγανακτισμένοι και ανήσυχοι για την έξαρση του φαινομένου, αναφέροντας ότι εκτός από τις μικρό κλοπές και τις διαρρήξεις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διασπορά του κορονοϊού.

«Δεν τους βλέπετε», αναρωτιέται ο κύριος Χάρης, δείχνοντας προς την μεριά μιας νεαρής η οποία κάνει ενέσιμη χρήση ηρωίνης μπροστά στον κόσμο, στην οδό Σωκράτους. «Χρειάζεται κάνεις να είναι ειδικός για να καταλάβει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι φορέας ασθενειών ποσό μάλλον του κορονοϊού;»

Άλλος καταστηματάρχης στην πλατεία Βάθη, λέει ότι πολλές φορές του έχουν διάρρηξη το κατάστημα με είδη αναψυχής, για λίγα ψιλά προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τόσο τα περίπτερα όσο και τα μικρά ψητοπωλεία έχουν υπαλλήλους για τη φύλαξη τους.

Δείτε βίντεο

{https://youtu.be/nsdzBJm5psI}

Φωτογραφικό υλικό

narko2 narko3

narko5