Ελλάδα

Ρεκόρ εμβολιασμών στο Μαρούσι: Στην ουρά πάνω από 6000 άτομα σήμερα για το σωτήριο τσίμπημα (εικόνες & βίντεο)

Ρεκόρ εμβολιασμών στο Μαρούσι: Στην ουρά πάνω από 6000 άτομα σήμερα για το σωτήριο τσίμπημα (εικόνες & βίντεο)
Πάνω από 6000 πολίτες όλων των ηλικιών έχουν προσέλθει από νωρίς το πρωί στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν κλείσει το ραντεβού τους μετά τις πασχαλινές διακοπές και σε συνδυασμό με αρκετούς που έφτασαν νωρίτερα από την προγραμματισμένη τους ώρα δημιουργούν αυτή την «πολυκοσμία» έξω από τον «Προμηθέα».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους πρόκειται για αριθμό ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών. Το εμβολιαστικο κέντρο στο Μαρούσι θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τις 22.00 το βράδυ.

embolio2αa

Κικίλιας: «Ο ιός χτυπά τις παραγωγικές ηλικίες - Κάντε το εμβόλιο»

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν νωρίτερα κατά την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας τονίζοντας ότι «μέχρι αρχές του Ιούλη θα έχουμε φτάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως δήλωσε πάντως φτάσαμε στους 1.000.000 εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις. 

embolio3a

Είναι εμφανές, σημείωσε, ότι ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος έχει σταθεροποίηση και ενδεχόμενος πτώση. Ωστόσο, η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες είναι ηλικίες 43 ετών, ηλικίες μάχιμες, ενεργές προειδοποίησε.

embolio4

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι στις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουμε αύξηση στα κρούσματα των ηλικιακών ομάδων 45 – 54 και 35 – 44. Πάντως, ο δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το 5 την τελευταία εβδομάδα, στο 4,6, ενώ τα ενεργά κρούσματα ήταν κάτω από 20.000, 19.166 με πτωτική τάση. «Μιλώ για ενεργές ομάδες του πληθυσμού» διευκρίνισε τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.