Ελλάδα

Μύκονος: Πώς η ΕΛΑΣ θα σταματήσει την εγκληματικότητα, 40 κάμερες, drones και 100 αστυνομικοί στο νησί

Μύκονος: Πώς η ΕΛΑΣ θα σταματήσει την εγκληματικότητα, 40 κάμερες, drones και 100 αστυνομικοί στο νησί
Ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας θα ανοίξει η φετινή τουριστική περίοδος στο «νησί των ανέμων». Ανάλογα μέτρα αναμένεται να ληφθούν το προσεχές διάστημα και για άλλα πολυσύχναστα νησιά όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος κ.α.

Η φετινή τουριστική περίοδος έχει ανοίξει για πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αυτό επίσημα θα γίνει στις 14 του μήνα και η ΕΛΑΣ θα εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μύκονο. Όπως έγινε γνωστό οι Αρχές θα αποκτήσουν, πλέον, «μάτια» στο «νησί των ανέμων», μετά την εγκατάσταση 40 ασύρματων καμερών σε πολυσύχναστα σοκάκια και διάσημες παραλίες.

Επίσης, η ΕΛΑΣ θα έχει στη διάθεσή της 15 drones και για την επίβλεψη των… κορoνοπάρτι, ενώ περισσότεροι από 100 αστυνομικοί μετακομίζουν από την Τετάρτη (12/05), τουλάχιστον για ένα 6μηνο, στη Μύκονο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων και παράνομη μετανάστευση. Προέχει να αντιμετωπιστούν οι «ελαφροχέρηδες» και οι εισβολείς σε βίλες.

Πιο αναλυτικά, οι ασύρματες κάμερες θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Την ίδια ώρα, πάνω από 100 αστυνομικοί μετακομίζουν το προσεχές διάστημα στη Μύκονο για τουλάχιστον έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «ελαφροχέρηδων», τα τροχαία, η παράνομη μετανάστευση, αλλά και τα κορωνοπάρτι σε βίλες που ταλανίζουν από πέρυσι το νησί. Για τα τελευταία το νησί των Κυκλάδων θα ενισχυθεί με 15 drones.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση σε εξοπλισμό και προσωπικό έρχεται στο πλαίσιο στελέχωσης της νεοϊδρυθείσας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, η οποία προβλέπεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο. Η Υποδιεύθυνση θα χωρίζεται στα τμήματα Αστυνόμευσης, Τουρισμού και Τροχαίας, Ασφάλειας - Αλλοδαπών.

Παράλληλα, με περίπου 40 δόκιμους αστυφύλακες θα ενισχυθεί και το αεροδρόμιο του νησιού για την διενέργεια των διαβατηριακών ελέγχων. Ανάλογα μέτρα αναμένεται να ληφθούν το προσεχές διάστημα και για άλλα πολυσύχναστα νησιά όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος κ.α.