Ελλάδα

Τασούλας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εμπλέκει την Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση»

Τασούλας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εμπλέκει την Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση»
Δήλωση για το θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα της «Αυγής» για την πρόσληψη της συζύγου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμοουτσάκου, έκανε ο Πρόεδρος της Νουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε τα εξής: «Καλό θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση. Μία σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε δεν είναι απόλυση και μία ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» από το οποίο αποκαλύπτεται η πρόσληψη συζύγου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή και απόλυση γυναίκας δικηγόρου και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1750 ευρώ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

«Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της «Αυγής», η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνα Καρρά προσελήφθη στη Βουλή και η πρόσληψη έγινε την τελευταία ημέρα εργασιών της, πριν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα. Η σχετική πράξη υπογράφεται από τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Τασούλα. Η κυρία Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 - 18 Απριλίου 2022. Ό

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, απολύθηκε εργαζόμενη, η οποία αμειβόταν με μπλοκάκι και 800 ευρώ καθαρά τον μήνα. Η σύμβαση της συγκεκριμένης δικηγόρου έληξε στις 25 Μαρτίου και δεν ανανεώθηκε παρά το ότι υπήρχε θετική εισήγηση του προϊσταμένου της.

Η αντίδραση Κουμουτσάκου

Στο δημοσίευμα αντέδρασε και ο κ. Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο Twitter. Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος «τιτίβισε» τα εξής:

«Για το ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα
@AvgiOnline :
- με την πρώην σύζυγό μου έχουμε συναινετικά χωρίσει σχεδόν ένα χρόνο
- το γεγονός παροχής νομικών υπηρεσιών, και όχι πρόσληψής της, στη Βουλή το έμαθα απ´το δημοσίευμα
- πρόκειται για εξαίρετη νομικό με άριστες σπουδές

{https://twitter.com/GKoumoutsakos/status/1393134594283737091?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet}