Ελλάδα

Τάσος Μπερδέσης: Η πυγμαχία, η σχέση με μια Star Ελλάς και το reality επιβίωσης (εικόνες)

Τάσος Μπερδέσης: Η πυγμαχία, η σχέση με μια Star Ελλάς και το reality επιβίωσης (εικόνες)
Ο βίος που έζησε ο δυναμικός Τάσος Μπερδέσης περιλαμβάνει και περιπέτειες με τον νόμο

Ο Τάσος Μπερδέσης είναι ο γνωστός πυγμάχος που έπεσε νεκρός το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη, χτυπημένος από τις σφαίρες των εκτελεστών του. Το θύμα κατευθυνόταν προς τον πυγμαχικό σύλλογο «Αίολος» όπου προπονούταν, όταν ένα πολυτελές μαύρο τζιπ τον πλησίασε και από μέσα άγνωστοι τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Ο Τάσος Μπερδέσης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 1982 και από μικρός ασχολήθηκε με το μποξ που ήταν και η μεγάλη του αγάπη. Ήρθε στην Αθήνα και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους πυγμάχους, με αρκετές διακρίσεις και μετάλλια.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε απασχολήσει τις αρχές και είχε κατηγορηθεί για σύνδεση με τον χώρο της νύχτας.

Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε συλληφθεί κι είχε περάσει κάποιο διάστημα στη φυλακή. Στο δικαστήριο αθωώθηκε, αλλά έχασε το εισιτήριο για του Ολυμπιακούς του 2008.

Πριν συλληφθεί ήταν φυγόδικος και ζούσε στη Βουλγαρία. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα, όπου κι εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Είχε κατηγορηθεί και για τον θάνατο ενός συναθλητή του κατά τη διάρκεια αγώνα πυγμαχίας, αλλά αθωώθηκε και πάλι, καθώς από την ιατροδικαστική έρευνα είχε προκύψει ότι το θύμα είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή που του είχε προκαλέσει ανεύρυσμα, το οποίο έσπασε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τα lifestyle έντυπα είχαν ασχοληθεί αρκετά με την προσωπική του ζωή, καθώς ο Μπερδέσης διατηρούσε για πολλά χρόνια σχέση με την πρώην Σταρ Ελλάς, Διονυσία Κουκίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής το ζευγάρι σχεδίαζε... γάμο, ωστόσο η σχέση τους δεν προχώρησε.

Image
Image
Image

Το Survival Secret, το 2017 

Ιδιαίτερη στιγμή στη μικρή πορεία της ζωής του Τάσου Μπερδέση ήταν η συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης Survival Secret, το 2017, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Κουρούτα της Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο πυγμάχος ξεχώρισε για τις επιδόσεις του και φυσικά για τον δυναμικό του χαρακτήρα. Ωστόσο, στις 14 Δεκεμβρίου του 2017, ο γνωστός πυγμάχος έλαβε τις λιγότερες θετικές ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό και η πορεία του στο reality επιβίωσης έλαβε -προσωρινά- τέλος.

Παρ’ όλα αυτά, πέντε μέρες αργότερα, η οικειοθελής αποχώρηση του Ντανιέλ Μπατίστα έφερε πίσω στην Κουρούτα τον Τάσο Μπερδέση.

Έτσι, λοιπόν, ο Τάσος Μπερδέσης συμπλήρωσε την εξάδα του ημιτελικού, στην οποία βρίσκονταν οι: Θάνος Πετρέλης, Πηγή Δεβετζή, Γιώργος Μανίκας, Γιάννης Συγγελάκης και Αιμίλιος Σακελλαριάδης. Από τον ημιτελικό, ο πυγμάχος κατάφερε να περάσει στον τελικό του Survival Secret μαζί με τους: Γιώργο Μανίκα, Θάνο Πετρέλη, Τάσο Μπερδέση και Αιμίλιο Σακελλαριάδη.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2017 το reality έριξε αυλαία, μετά από τρεις μήνες στον τηλεοπτικό αέρα. Ο Τάσος Μπερδέσης αναδείχθηκε νικητής και κέρδισε το έπαθλο.

Ο Θάνος Πετρέλης είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση, ο Γιώργος Μανίκας στην τρίτη και ο Αιμίλιος Σακελλαριάδης στην δεύτερη.