Ελλάδα

Εξώδικο κατά Χαρδαλιά για το ξέσπασμά του ενάντια στους «αντάρτες» της εστίασης

EUROKINISSI EUROKINISSI
Εξώδικο στο Νίκο Χαρδαλιά απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος για όσα ανέφερε στο ξέσπασμά του κατά των «ανταρτών» της εστίασης.

Για «αναστάτωση και δυσπιστία» που δημιουργεί στον κλάδο του Θεάματος – Ακροάματος κατηγορεί τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας η ΠΟΘΑ.

Το εξώδικο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, αναφέρεται στα όσα ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη Παρασκευή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους καταστηματάρχες που προτίθεντο να ανοίξουν τη μουσική στα μαγαζιά τους παρά τη σχετική απαγόρευση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε τότε απαντήσει λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η μουσική βοηθά στη διασπορά του κορονοϊού σε ένα χώρο και αυξάνει τη μεταδοτικότητα».

Η ΠΟΘΑ αφού αναφέρεται στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναφέρει: «Ζητούμε να μας χορηγήσετε άμεσα, εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσας, όλες τις μελέτες στις οποίες αναφέρεστε, οι οποίες να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας ότι η μουσική σε εξωτερικούς χώρους με την ένταση που ορίζεται από το νόμο, ανεξαρτήτως πανδημίας, προκαλεί υπερμετάδοση.

Ακόμη, σας καλούμε να μην δημιουργείτε αναστάτωση και δυσπιστία στον πολύπαθο κλάδο μας, με αναπόδεικτες, επιπόλαιες και αστήρικτες δηλώσεις.

Για την κυβέρνηση μπορεί να είναι άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αλλά για μας είναι ο τρόπος βιοπορισμού μας, η κοινωνική συνεισφορά μας, η δημιουργικότητά μας, οι ζωές μας.

Διαφορετικά επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος μας και από τη ζημιά που μας προκαλείτε και για την ηθική βλάβη των μελών μας».