Ελλάδα

Κέρκυρα: «Σχεδόν εξ΄ επαφής και στο κεφάλι οι πυροβολισμοί, υπήρχε πρόθεση απ' τον δράστη» λέει ο ιατροδικαστής (βίντεο)

eurokinissi eurokinissi
Σχεδόν εξ επαφής, φέρεται πως δέχθηκαν τους θανάσιμους πυροβολισμούς τα δύο θύματα, του 67χρονου δράστη, που έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, αμέσως μετά το διπλό φονικό στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Ιωάννη Αϊβατίδη.

Αναλυτικά η δήλωση του ιατροδικαστή:

"Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα που αφορούν και στα τρία άτομα είναι σχεδόν εξ’ επαφής ή βραχύτατης αποστάσεως, όσον αφορά στα θύματα των ανθρωποκτονιών.

Το θύμα που έφερε το εξ επαφής τραύμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοχειρισιακού συμβάντος. Δηλαδή προηγήθηκε διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε ο αυτοχειριασμός. Πάντα με πυροβόλο όπλο κυνηγετικού τύπου. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρουν τραύματα στην κεφαλή.

Το τρίτο άτομο φέρει εξ επαφής τραύμα στο θώρακα. Υπάρχει τουλάχιστον ένας πυροβολισμός στο κάθε ένα από τα δύο θύματα της ανθρωποκτονίας και πολύ πιθανόν ένα από αυτά τα δύο θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό.

Ερευνάται το πρώτο άτομο το οποίο εβλήθη να είναι ο άντρας. Η απόσταση μεταξύ των θυμάτων είναι μεγάλη περίπου 15 m. Η εκτίμησή μου με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι πράγματι υπήρχε δόλος, πρόθεση να υπάρξει αυτή η πραγματική τραγωδία».

Η αιτία του διπλού φονικού

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αϊβατίδης.

Αιτία του διπλού φονικού το οποίο όπλισε το χέρι του αυτόχειρα Κερκυραίου, φέρεται πως ήταν η επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του αλλά και η επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε.

Μάλιστα, το διαμέρισμα αυτό του είχε παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτίριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου, αρχικά στην αυλή της μικρής οικοδομής, όταν ο 67χρονος μετά από έντονο διαπληκτισμό με τα θύματα, φέρεται να πήρε την καραμπίνα του και να τους τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ μετά το φονικό μπήκε στο σπίτι του, έκλεισε τα παραθυρόφυλλα και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Μάρτυρας στο διπλό φονικό, φέρεται να είναι ένας κηπουρός, που εκείνη την ώρα έκοβε τα ξερά χόρτα πολύ κοντά στον κήπο, που εξελισσόταν η τραγωδία.

«Το χορτοκοπτικό έκανε πολύ θόρυβο και στην αρχή δεν άκουγα καλά. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι πυροβολισμοί, έπεσα κάτω στο έδαφος και σύρθηκα μέσα στα βάτα για να φύγω μακριά. Δεν είχα καταλάβει τι γινόταν, αλλά φοβήθηκα» ανέφερε ο αλλοδαπός κηπουρός, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Δεν ήταν ζευγάρι τα δύο θύματα - Γείτονας τους ο δράστης και αυτόχειρας

Το «θρίλερ» με τους πυροβολισμούς που έπεσαν στην Κέρκυρα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Δασιάς «έκλεισε» με τρεις νεκρούς.

Στην αρχή, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα ζευγάρι που τσακώθηκε με γείτονά του, ο οποίος τους σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όμως, τα νέα στοιχεία ανατρέπουν την υπόθεση, καθώς τα δύο θύματα δεν ήταν ζευγάρι, αλλά μια Ελληνίδα 60χρονη ιδιοκτήτρια που ενοικίαζε τα διαμερίσματά της τόσο στον δράστη και αυτόχειρα, όσο και στο έτερο θύμα.

Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr η 60χρονη καθηγήτρια και μητέρα ενός παιδιού, νοίκιαζε το σπίτι στον 63χρονο άνδρα (το δεύτερο θύμα) και ο οποίος εργάζονταν κατά περιόδους στην Γαλλία.

Ο δράστης και αυτόχειρας που διέμενε δίπλα, και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δημιουργούσε συχνά προβλήματα. Συγκεκριμένα, είχαν μικροδιαφορές οικονομικές, αλλά και με τον κήπο του σπιτιού.

Η ιδιοκτήτρια και ο Ελληνογάλλος ένοικος, προσπάθησαν να διώξουν από το διαμέρισμα τον δράστη καθώς σύμφωνα με τα όσα λένε κάτοικοι της περιοχής, δημιουργούσε αρκετά προβλήματα τόσο στο θύμα-γείτονά του όσο και στην ιδιοκτήτρια, με την οποία είχε κάνει προφορική συμφωνία να μην πληρώνει ενοίκιο, αλλά να φροντίζει τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Όταν η ιδιοκτήτρια με τον ένοικό της έφθασαν για να μιλήσουν με τον δράστη, ξέσπασε καβγάς. Τότε ο δράστης και αυτόχειρας μπήκε στο σπίτι, πήρεμια καραμπίνα και ξεκίνησε να πυροβολεί.

Έξι σφαίρες πέτυχαν τα δύο άτομα, που έπεσαν νεκρά, ενώ στη συνέχεια κλειδώθηκε στο σπίτι του και έδωσε τέλος στη ζωή του.

{https://www.youtube.com/watch?v=rG2QpV9uZWg}