Παιδεία

Ξύλο σε σχολείο στα Χανιά: «Ο ένας τον κρατούσε κι ο άλλος βαρούσε» - Συνελήφθησαν γονείς και ο διευθυντής

Ξύλο σε σχολείο στα Χανιά: «Ο ένας τον κρατούσε κι ο άλλος βαρούσε» - Συνελήφθησαν γονείς και ο διευθυντής
Νέο περιστατικό βίας συγκλονίζει την εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων με ξυλοδαρμό μαθητή

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας στα σχολεία. Αυτή τη φορά το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα σοβαρό επεισόδιο με ξυλοδαρμό μαθητή σε ΕΠΑΛ στα Χανιά. 

«Ο ένας τον κρατούσε, ο άλλος τον χτυπούσε»

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, δύο άτομα επιτέθηκαν σε έναν συμμαθητή τους σε σχολείο της περιοχής, τραυματίζοντάς τον και σκίζοντας τα ρούχα του. Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες φέρεται να κρατούσε τον μαθητή, ενώ ο άλλος το ξυλοκοπούσε. Το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στην Αστυνομία, η οποία διερευνά την υπόθεση για να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του συμβάντος και να αποδοθούν οι ευθύνες. Oι ανήλικοι δράστες έχουν συλληφθεί, ενώ ο μαθητής που ξυλοκοπήθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν φέρει σοβαρά τραύματα.

H ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί για πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος επίσης ανήλικου ατόμου. Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις κηδεμόνες και ο διευθυντής της σχολικής μονάδας κατηγορούμενοι για παραμέληση της εποπτείας τους Συνελήφθησαν, σήμερα (02.10.2024) στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος επίσης ανήλικου ημεδαπού. Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις (4) κηδεμόνες και ο διευθυντής σχολικής μονάδας και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων. Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, μεσημβρινές ώρες χθες (01.10.2024) οι δύο ανήλικοι ενεπλάκησαν σε φραστικό επεισόδιο με επίσης ανήλικο και στη συνέχεια με την χρήση σωματικής βίας τον χτύπησαν, προκαλώντας τον τραυματισμό του. Το επεισόδιο έλαβε χώρα εντός σχολικής μονάδας του Δήμου Χανίων. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων».

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την επίθεση ανηλίκων σε συμμαθητή τους μέσα σε σχολείο

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα οι συνολικά επτά συλληφθέντες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Χανίων, και αφορά την πρόκληση σωματικών βλαβών για τους δύο ανήλικους και την παραμέληση εποπτείας ανηλίκου για τους γονείς των ανηλίκων και σε βάρος του διευθυντή της σχολικής μονάδας, του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό.