Ελλάδα

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Στις 19:00 ανακοινώσεις για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

ΙΝΤΙΜΕ ΙΝΤΙΜΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Με αγωνία αναμένοινται οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν με κύρια θέματα τα ζητήματα χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας.

Δύο από τα ζητήματα που έχουν σηκώσει αρκετή κουβέντα και πέφτουν στο τραπέζι της συνεδρίασης είναι εκείνα της μουσικής στην εστίαση αλλά και του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, όλα δείχνουν ότι η κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες αναμένεται παραταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση θα ξεκινάει από τις 01:30, αντί για τις 00.30 που ισχύει σήμερα, προκειμένου και να τονωθεί η κίνηση στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Στις τάξεις των ειδικών πάντως φαίνεται πως έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης του μέτρου.

Παράλληλα, θα έχουμε και το τέλος της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση το πιθανότερο από το επόμενο Σαββατοκύριακο αν και υπάρχουν εισηγήσεις η άρση της απαγόρευσης να ισχύσει από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Νέες οδηγίες αναμένονται να δοθούν για τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Συγκεκριμένα, αναμένεται να αυξηθεί το όριο των ατόμων και ενδεχομένως και κάποιες άλλες οδηγίες που θα δοθούν από τώρα μεν αλλά θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 19:00 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.