Ελλάδα

Μυρίζει «μπαρούτι» πάλι στο λιμάνι: Παράνομη η απεργία των ναυτεργατών, καλούν σε περιφρούρηση

EUROKINISSI EUROKINISSI
Παράνομη κρίθηκε και η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών από τον Πρωτοδικείο Πειραιά.

Μυρίζει «μπαρούτι» και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε παράνομη και την αυριανή 24ωρη απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

Ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν πάρει απόφαση να πραγματοποιήσουν την απεργία, ενώ καλούν στην περιφρούρησή της από τα ξημερώματα. Η απεργία για τα πλοία ξεκινά στις 00:01 και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Κάλεσμα για την απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη απευθύνουν: η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Πανελ΄λήνια Ένωση Ναυτών, είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει την απεργία της που κρίθηκε παράνομη στις 3 Ιουνίου. Στο λιμάνι προκλήθηκε ένταση μεταξύ ναυτεργατών και εκδρομέων που ήθελαν να ταξιδέψουν, με αποτέλεσμα η απεργία να ανασταλεί περίπου στις 09:00 το πρωί.