Ελλάδα

Εξαφανίστηκαν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 25-29, στην τελική ευθεία τα «μπόνους»

Εξαφανίστηκαν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 25-29, στην τελική ευθεία τα «μπόνους»
Οι νέοι δείχνουν τον δρόμο και σπεύδουν να εμβολιαστούν, καθώς έκλεισαν 70.000 ραντεβού μέσα σε μια ήμερα οι 25-29. Έρχονται τα προνόμια των εμβολιασμένων και οι εμβολιασμοί κατ'οίκον.

Η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς κλείστηκαν 70.000 ραντεβού.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης χιλιάδες 25άρηδες προσπαθούσαν να κλείσουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, εκτός της «Astrazeneca».

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (10/06) πάνω από 70.000 άτομα είχαν κλείσει το ραντεβού τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιο κοντινές ημερομηνίες που δόθηκαν είναι από 20 Ιουνίου και μετά.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96.300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ'οίκον

Επίσης, σε 10 μέρες θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ' οίκον, με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών και με «όπλο» το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson αλλά παρά τις προσπάθειες που γίνονται από τους διαχειριστικούς επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία», η υστέρηση των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες συνεχίζει να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της εθνικής προσπάθειας.

Τα μπόνους των εμβολιασμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκτος από την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, οι εμβολιασμένοι πολύ πιθανόν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ σε νέα πιθανά lockdown θα είναι «ελεύθεροι».