Ελλάδα

Πολεμικό Ναυτικό: Ορκίστηκαν και παρέλαβαν τα ξίφη τους 43 νέοι Σημαιοφόροι (εικόνες)

Πολεμικό Ναυτικό: Ορκίστηκαν και παρέλαβαν τα ξίφη τους 43 νέοι Σημαιοφόροι (εικόνες)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 24 Ιουνίου η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ τάξεως 2021, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία και παρέδωσε τα ξίφη στους νέους αξιωματικούς του κλάδου.

Στην τελετή παρέστησαν ο B' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των κομμάτων, της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 1

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 2

Ορκίστηκαν συνολικά 43 Σημαιοφόροι (30 Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί) εκ των οποίων 9 από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο.

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 3

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 4

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 5