Ελλάδα

Το freedom pass των 150 ευρώ έφερε ρεκόρ ραντεβού εμβολιασμών στους νέους

Το freedom pass των 150 ευρώ έφερε ρεκόρ ραντεβού εμβολιασμών στους νέους
Διπλασιάστηκε ο αριθμός των ραντεβού εμβολιασμών που κλείστηκαν μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κάρτας των 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών στο πλαίσιο της απονομής προνομίων στους εμβολιασμένους από τον Πρωθυπουργό.

Τελικά φαίνεται να αποδίδει η προσπάθεια του ίδιου του Πρωθυπουργού να δώσει κίνητρα, ειδικά στους νέους, προκειμένου να εμβολιαστούν.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός θα δοθεί μία ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ, ένα voucher, η οποία ονομάζεται freedom pass, και η οποία θα δίνεται ανά ΑΜΚΑ κάθε νέου που πηγαίνει να εμβολιαστεί.

Η «επιβράβευση» όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός είναι μια δωροκάρτα 150 ευρώ που θα δοθεί σε όσους νέους 18-25 ετών κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Θα αποθηκευτεί στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού διαθέσιμο πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία σειρά δραστηριοτήτων.

θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία και είσοδο σε χώρους πολιτισμού, θέατρα, συναυλίες, μουσεία. Η διαδικασία θα είναι απλή και η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ τους. Θα έχει προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες:

○ Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
○ Ενοικίαση οχημάτων
○ Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
○ Ταξιδιωτικά γραφεία
○ Κινηματογράφος
○ Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
○ Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Η ψηφιακή κάρτα από ότι φαίνεται ήταν αρκετή για να πείσει τους νέους που είχαν δεύτερες σκέψεις και να κλείσουν το ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το τελευταίο 24ωρο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες 18-25 έκλεισαν 18.000 ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά της Covid, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8-9.000 ραντεβού. Με απλά λόγια, μετά την ανακοίνωση της επιδότησης των νέων που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν με το κουπόνι των €150, οι συμμετοχές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα υπερδιπλασιάστηκαν.

Στις 12:30 το μεσημέρι οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης. Τη συνέντευξη θα συντονίσει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.