Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στον Έβρο: Εκκενώθηκε η Λευκίμμη, συναγερμός στην Πυροσβεστική (βίντεο, εικόνες)

Μεγάλη φωτιά στον Έβρο: Εκκενώθηκε η Λευκίμμη, συναγερμός στην Πυροσβεστική (βίντεο, εικόνες) Φωτογραφία: evros-news.gr
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Λευκίμμη Έβρου, περιοχή που εκκενώθηκε προληπτικά. Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή, πολύ κοντά βρίσκεται το εθνικό πάρκο της Δαδιάς. Υποψίες για εμπρησμό.

Φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή (9/7) στη Λευκίμμη Έβρου, περιοχή που εκκενώθηκε, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Υποψίες για εμπρησμό.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και σε δασικό όγκο, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι η δασική αυτή έκταση δεν απέχει μακριά από το εθνικό πάρκο της Δαδιάς, γνωστό για την σπάνια βιοποικιλότητά του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 15 οχήματα. Επίσης, από αέρος συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

{https://www.youtube.com/watch?v=M5Of2ISmbLg}

Σύμφωνα με το «evros-news.gr», η Πυροσβεστική με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους και ήδη ο δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς άρχισαν την επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές μέρος.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα σπεύδουν αυτή την ώρα από όλα τα κλιμάκια της περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς και εναέριες δυνάμεις προκειμένου να συνδράμουν στον έλεγχο της ταχύτατης εξάπλωσης φωτιάς που ευνοείται από το δυνατό άνεμο που πνέει στην περιοχή.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1413491434225688582?s=20}

Ο δυνατός αέρας δε βοηθάει καθόλου τους πυροσβέστες που προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Άμεσα έφτασε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης για να ρίψεις νερού.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πηγαίνει στην Αλεξανδρούπολη και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, Μπέριεφ, για να κάνει κάποιες ρίψεις, στην προσπάθεια κατάσβεσης μαζί με άλλα δύο ελληνικά Πετζετέλ. 

fwtia pirkagia leukimmi evros evros news.gr 2

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία σύμφωνα με το «evros-news», κάτι που δημιουργεί υποψίες για το ενδεχόμενο εμπρησμού ενώ αυτή την στιγμή υπάρχει κατεύθυνση του μετώπου προς την περιοχή των καμένων εκτάσεων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή.

fwtia pirkagia leukimmi evros evros news.gr 3

fwtia pirkagia leukimmi evros evros news.gr 1