Ελλάδα

Άλλες δύο κατασκηνώσεις με κρούσματα κορονοϊού: Έφτασαν τις 4 σε όλη την Ελλάδα, δεκάδες οι μολύνσεις (βίντεο)

EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Σε τέσσερις παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά, Χαλκιδική, Καπανδρίτι και Σοφικό Κορινθίας έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής κρούσματα.

Τις τέσσερις έχουν φτάσει οι παιδικές κατασκηνώσεις στις οποίες έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

«Συναγερμός» έχει σημάνει για τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι Αττικής, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε φάση ιχνηλάτησης μεταξύ των παιδιών και των εργαζομένων για ακόμα περισσότερα κρούσματα.

Έξι κρούσματα έχουν βρεθεί σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τα παιδιά έχουν αναχωρήσει από την κατασκήνωση, ενώ διεξάγονται έλεγχοι και στους εργαζομένους για να φανεί ο αριθμός των μολύνσεων. Στην κατασκήνωση βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά.

Τα 15 έφτασαν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κατασκήνωση στο δεύτερο πόδι της Χαλκδικής όπου συνεχίζεται η ιχνηλάτηση, ενώ τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά φέρεται να ήταν συμπτωματικά. Η κατασκήνωση συνεχίζει να λειτουργεί και εκεί φιλοξενούνται περίπου 1.000 παιδιά. 

Η πρώτη κατασκήνωση στην οποία εντοπίστηκαν κρούσματα ήταν εκείνη στο Ακρωτήρι των Χανίων, όπου σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση τα κρούσματα είναι 9, 7 σε παιδιά και 2 σε ομαδάρχες, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση και στους εργαζόμενους της κατασκήνωσης. Η κατασκήνωση έχει εκκενωθεί και τα 220 παιδιά που βρίσκονταν εκεί έχουν επιστρέψει σπίτι τους. Η κατασκήνωση σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση θα ξανανοίξει στις 16 Ιουλίου και θα δέχεται παιδιά μόνο με αρνητικό rapid test.