Ελλάδα

Άλιμος: Ποινική δίωξη σε βάρος των ανηλίκων που μαχαίρωσαν 14χρονο

Άλιμος: Ποινική δίωξη σε βάρος των ανηλίκων που μαχαίρωσαν 14χρονο
Ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων παραπέμφθηκαν οι ανήλικοι που εμφανίζονται να επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και αφού τον μαχαίρωσαν, του πήραν το κινητό τηλέφωνο στον Άλιμο.

Οι επτά νεαροί βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη κατά περίσταση για τα αδικήματα:

Ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από κοινού
Απόπειρα ανθρωποκτονίας και
παράνομη οπλοφορία- χρησία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων όπου αναμένεται να λάβουν προσθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Ο 14χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο.

Η Αστυνομία προχώρησε, σε εννέα προσαγωγές συνολικά, εκ των οποίων τα έξι είναι αγόρια και τα τρία κορίτσια.

«Για μια ματιά μαχαίρωσαν το γιο μου» - Σοκάρει η μαρτυρία του πατέρα του 14χρονου

Ο πατέρας του 14χρονου, ο οποίος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφριά, μίλησε για τα όσα διαδραματίστηκαν και όσα του είπε ο γιος του: «Βρισκόμουν στη δουλειά, όταν με πήρε τηλέφωνο φίλος του γιού μου, ότι χτύπησαν το παιδί με τρεις μαχαιριές. Όταν πήγα, είδα το γιο μου τυλιγμένο με μια πετσέτα μέσα στα αίματα. Είχαν έρθει οι πρώτες βοήθειες, δώσαμε κατάθεση, πήγαμε στο νοσοκομείο, το παιδί είναι καλά, δέχτηκε τρεις μαχαιριές στα πλευρά, γλύτωσε τα χειρότερα. Το παιδί αναγνώρισε τους δράστες και περιμένουμε να πάρουν όλα το δρόμο τους».

Μάλιστα, ο πατέρας του 14χρονου, αποκάλυψε πως οι δυο παρέες ούτε καν γνωρίζονταν και όλα έγιναν για μια ματιά στο λεωφορείο: «Δεν προηγήθηκε τίποτα. Από ότι μου είπε ο γιος μου και η παρέα του, πήραν το λεωφορείο και κοιτάξαμε που να πάμε να κάτσουμε και έπεσε η ματιά μας πάνω στα παιδιά. Ούτε μιλήσαμε, ούτε μας μίλησαν, μου είπε. Όταν κατεβήκανε ένας από την παρέα την άλλη τους σφύριξε. Ο γιος μου έμεινε μόνος του και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, εμφανίστηκαν 7 αγόρια, του έριξαν μπουνιές και του πήραν το κινητό. Άκουσε πίσω του μια φωνή να του λέει 'θα σε μαχαιρώσω. Δεν κατάλαβε τίποτα στην αρχή, νόμιζε πως ήταν γροθιά. Όλα έγιναν για μια ματιά».

Άλιμος - Βίντεο ντοκουμέντο: Οι ανήλικοι τρέχουν να κρυφτούν αφού μαχαίρωσαν 3 φορές τον 14χρονο