Ελλάδα

Πυροσβεστική: 55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Κυριακή, η καταστροφή στη Σάμο από δορυφόρο (εικόνες)

Πυροσβεστική: 55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Κυριακή, η καταστροφή στη Σάμο από δορυφόρο (εικόνες)
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής και την Κυριακή (18/07), δορυφόρος κατέγραψε τη ζημιά πάνω από τη Σάμο, και λόγω της βροχής έσβησε φωτιά αργά το απόγευμα στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου.

Πενήντα πέντε δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα. Ο δορυφόρος «Sentinel-2» κατάγραψε την καταστροφή πάνω από την καμένη περιοχή της Σάμου. Αναστάτωση από πυρκαγιά στην εθνική οδό Λάρισας-Βόλου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση των 55 πυρκαγιών την Κυριακή (18/07) επιχείρησαν συνολικά 465 πυροσβέστες με 177 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1416792192526475264?s=20}

Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Παράλληλα, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τι κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-2 πάνω από την καμένη περιοχή της Σάμου

Πάνω από τη φλεγόμενη περιοχή της Σάμου πέρασε την Παρασκευή (16/07) ο δορυφόρος Sentinel-2 καταγράφοντας την καμένη έκταση σύμφωνα με την ενημέρωση από το meteo. Η πυρκαγιά έκαψε σύμφωνα με τους υπολογισμούς 4.500 στρέμματα.

{https://twitter.com/meteogr/status/1416709438241652740?s=20}

Υπό έλεγχο η φωτιά στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής το μεσημέρι της Κυριακής (18/07) και η βροχή που ακολούθησε το απόγευμα βοήθησαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε μπάλες με αχυρα δίπλα από την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και λίγο πριν από τη διασταύρωση με την ΠΑΘΕ.

Στο σημείο βρέθηκαν 12 οχήματα με 31 πυροσβέστες, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχαν και 2 καναντέρ όπου λίγο πριν από τις 8 το απόγευμα κατάφεραν να την σβήσουν. Ωστόσο στην περιοχή για τον φόβο της αναζωπύρωσης παραμένουν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής.

{https://www.youtube.com/watch?v=wTQEle3U0Q4}

Τα ξημερώματα της Κυριακής (18/07) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στον δρόμο Αμπελώνα – Δελερίων για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 4 σε αποθήκη ζωοτροφών. Στο σημείο παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον φόβο της αναζωπύρωσης ενώ στην κατάσβεση πήραν μέρος 9 οχήματα με 18 πυροσβέστες.

fwtia pirkagia palia ethniki odos larisa volos onlarissa

fwtia pirkagia palia ethniki odos larisa volos onlarissa 1

fwtia pirkagia palia ethniki odos larisa volos onlarissa 2

(πληροφορίες από meteo, onlarissa, ertnews)