Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Τα μέτρα στη Μύκονο μπορούν να λήξουν (βίντεο)

Pexels Pexels
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε ότι «μπορούν να λήξουν τα μέτρα στην Μύκονο την επόμενη εβδομάδα, αν το πάρουμε σοβαρά».

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στον Αντέννα για τα κρούσματα, τον εμβολιασμό αλλά και για τα μέτρα στη Μύκονο επισημαίνοντας οτι «τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια επιβράδυνση αλλά από χθες παρατηρούμε μια αυξητική τάση». Παράλληλα, τόνισε ότι «μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε 3.500 κρούσματα την ημέρα και μεγαλύτερη αύξηση στην συνέχεια».

Ο κ. Σαρηγιάννη χαρακτήρισε «σημαντικό να κάνουμε rapid test σε περιοχές που δείχνουν έντονη αυξητική τάση» και σημείωσε ότι «μπορούν να λήξουν τα μέτρα στην Μύκονο την επόμενη εβδομάδα, αν το πάρουμε σοβαρά».

Για τα μέτρα στη Μύκονο και την αποτελεσματικότητά τους, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι μπορούν να λήξουν την επόμενη εβδομάδα στη Μύκονο. Η τάση είναι τέτοια που μπορούν να λήξουν. Αν το πάρουμε λίγο σοβαρά μπορούν να λήξουν, όλα τα μέτρα μπορούν να λειτουργήσουν. Πρέπει να ακολουθούμε τα μέτρα».

Τέλος, σημείωσε ότι «τον Αύγουστο θα μπορούμε να φτάσουμε εύκολα στα 6.000 κρούσματα αν δεν φτάσουμε στο 75% τον εμβολιασμό».

Εξέφρασε δε την άποψη ότι «προλαβαίνουμε να εμβολιαστούμε γρήγορα. Αν το συνδυάσουμε με αυξημένο αριθμό τεστ στοχευμένα, τότε έχουμε ενεργό μηχανισμό που μπορεί να προλαμβάνει την αύξηση».