Ελλάδα

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: Ασταμάτητη η φωτιά, εκκενώνονται οικισμοί και χωριά, προετοιμάζονται χώροι για την φιλοξενία τους (εικόνες, βίντεο)

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: Ασταμάτητη η φωτιά, εκκενώνονται οικισμοί και χωριά, προετοιμάζονται χώροι για την φιλοξενία τους (εικόνες, βίντεο)
Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, η οποία μαίνεται για τρίτη ημέρα. Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί, προετοιμάζεται η Περιφέρεια για τη φιλοξενία τους.

Όλο και περισσότεροι οικισμοί και χωριά εκκενώνονται στη Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά που καίει για τρίτη μέρα στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει εφικτό να περιοριστεί.

{https://www.youtube.com/watch?v=nDhBb6GqW0c}

Οι κάτοικοι της περιοχής λαμβάνουν συνεχώς μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί μηνύματα εκκένωσης Αγίας Άννας, Κεράμειας, Παλαιόβρυσης και Αγκάλης ώστε να μετακνηθούν προς Μαντούδι.

{https://www.youtube.com/watch?v=fGZWskKuxgE}

Την ίδια ώρα έκκληση κάνουν μέσω του evima.gr πολίτες της Αγίας Άννας προς την κυβέρνηση για ενίσχυση με εναέρια μέσα για να μπορέσει να περιοριστεί η φωτιά.

{https://www.youtube.com/watch?v=DCIu-iA1bAA}

Προετοιμασία για φιλοξενία των ξεσπιτωμένων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ομαλή εκκένωση χωριών και οικισμών του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και την έγκαιρη μεταφορά του πληθυσμού, εκμισθώνει:

  • Λεωφορεία τα οποία ήδη μεταβαίνουν στις περιοχές
  • Ξενοδοχεία και άλλους κατάλληλους χώρους υποδοχής που θα φιλοξενήσουν τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώνονται.
  • Διαμορφώνονται επίσης στεγασμένοι χώροι υποδοχής, όπως το κλειστό γήπεδο Χαλκιά – Αναστασιάδη του Δήμου Χαλκιδέων.

evia fotia2