Ελλάδα

Φωτιά: Στον Άγιο Στέφανο οι φλόγες – Φόβος να μην περάσει στους Θρακομακεδόνες – Νεκρός 38χρονος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (εικόνες, βίντεο)

EUROKINISSI EUROKINISSI
Δραματικές ώρες ζει για μια ακόμα ημέρα η Βόρεια Αττική, με τη φωτιά να κατακαίει Καπανδρί, Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τρέμουν ενδεχόμενη εξάπλωσή της προς Θρακομακεδόνες οι εθελοντές. Νεκρός 38χρονος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Εφτιαλικές ώρες ζουν για τρίτη ημέρα οι κάτοικοι της Βορείου Αττικής, καθώς η φωτιά που πέρασε το βράδυ την Εθνική Οδό συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη οικισμούς την ώρα που ολοένα και περισσότεροι εκκενώνονται, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για την άνιση μάχη μεταξύ πυροσβεστών και εθελοντών με τις γιγάντιες φλόγες.

Στον Άγιο Στέφανο φτάνουν πλέον οι φλόγες, καθώς οι συγκλονιστικές προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την πύρινη λαίλαπα. 

{https://www.youtube.com/watch?v=qER7SHaf1xY}

Νεκρός 38χρονος άνδρας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Οι φλόγες κατακαίνε Καπανδρίτι, Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Από την τελευταία έφτασαν και τα τραγικά νέα για έναν 38χρονο άνδρα, τον οποίο χτύπησε καλώδιο υψηλής τάσης, πέφτοντας από το μηχανάκι που επέβαινε ως συνοδηγός. Ο 38χρονος διακομίστηκε στο ΚΑΤ χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για την ανάνηψη, αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

fotia3

Η ανακοίνωση από το ΚΑΤ αναφέρει: «Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

Τρόμος να μην περάσει η φωτιά στους Θρακομακεδόνες

Δραματική έκκληση μιλώντας στο Open, απηύθυνε ο πρόεδρος Εθελοντών Αχαρνών, Νίκος Σιδηρόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Βλέπουμε φωτιά στον Άγιο Στέφανο, φωτιά Καπανδρίτι, βλέπουμε Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Για εμάς εδώ στην περιοχή Αχαρνών – Θρακομακεδόνων. Κάποια φλόγα έχει έρθει Κατσιμίδι, και αρχίζει και βλέπει Θρακομακεδόνες. Μας τρομάζει πάρα πολύ γιατί έχει καύσιμη ύλη και αν απλωθεί δεν θα μπορεί να μαζευτεί και μπορεί να φτάσει μέχρι τα Λιόσια μετά. Το έχουμε δει περίπου μισή ώρα. Ο άνεμος είναι βορειοδυτικός διώχνει προς Ιπποκράτειο, Ωρωπό. Είναι πολλά χιλιόμετρα, μπορεί να είναι και 20 χιλιόμετρα η έκταση αυτής της φωτιάς».

fotia

Δραματική έκκληση από τους κατοίκους, αγωνία για εγκλωβισμένο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, εδώ και λίγη ώρα υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένο. Δραματικές ώρες στο Κρυονέρι. Κάποιοι γείτονες και συγγενείς, παίρνουν τηλέφωνο και φωνάζουν τον Αλέξανδρο (όνομα που ακούστηκε στο ρεπορτάζ του OPEN). Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, καίγεται όλη η οδό Σολομού στο Κρυονέρι, και δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό.

{https://twitter.com/112Greece/status/1423611940773957639?s=20}

Ο αέρας δεν βοηθάει καθόλου, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι προσπαθούν μόνοι τους, με κουβάδες και κλαδιά να σβήσουν ότι μπορούν και να σώσουν τις περιουσίες τους.

{https://twitter.com/112Greece/status/1423561879553781769?s=20}

Το sms για Καπανδρίτι - Πολυδένδρι ανέφερε:

«Αν βρίσκετε στο Πολυδένδρι ή το Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά».

{https://twitter.com/112Greece/status/1423563058681614337?s=20}

112 minima kapandriti

Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση οικισμών στον Άγιο Στέφανο

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο μέτωπο που καίει προς την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά ενώθηκαν.

Εστάλη, μάλιστα, εκ νέου μήνυμα σε όσους βρίσκονται στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων, στον Άγιο Στέφανο, να απομακρυνθούν άμεσα και να κινηθούν προς την Αθήνα, μέσω Λεωφόρου Θησέως, Κηφισίας.

{https://twitter.com/112Greece/status/1423611940773957639?s=20}

Μεγ΄΄αλα μέτωπα σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Λίμνη Μαραθώνα και Ιπποκράτειο Πολιτεία

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.

Η φωτιά έφτασε στον αστικό ιστό στο Πολυδένδρι, στο Καπανδρίτι αλλά και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ανησυχία προκαλεί το ότι η φωτιά πάει προς την Μαλακάσα, ενώ εστία υπάρχει και στη Λίμνη Μαραθώνα.

Ο Άγιος Στέφανος, όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει πλέον και ο κίνδυνος μεταφέρεται προς το Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα.

Αναζωπυρώσεις και εκρήξεις στις Αφίδνες

Οι αναζωπυρώσεις σε σημεία όπου δεν είχαν καεί, είναι συνεχείς, όπως επίσης και οι εκρήξεις που ακούγονται.

{https://www.youtube.com/watch?v=8Hw7kIBLf1c}